Συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ… σημειώσατε 2

Συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ… σημειώσατε 2

Παράλληλα διαρροές στον ελληνικό τύπο κάνουν λόγο για συμφωνία των δύο γι τη μείωση της ένταση στο Αιγαίο λόγο τουριστική περιόδου, κάτι που προβλέπεται από τα ΜΟΕ και συνήθηζαν οι Τούρκοι να τηρούν, με εξαίρεση την τελευταία πεντατία

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ελληνκή πλευρά γενικότερα, πήγαν στη Σϋνοδο του ΝΑΤΟ , όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε θέσει ως μείζον ζήτημα τη χρηματοδότηση, με μοναδικό θέμα την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία. Το συγκριμένο είναι πολύ σοβαρό θέμα, αλλά ίσως να πρόκειται για επικοινωνιακό τρικ προκειμένου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούσε να υποβιβάσει την πρόσκληση του ΝΑΤΟ στα Σκόπια. Επίσης ο “νεοσουλτάνος” Ρ.ΤΕρντογάν, όπως είχε δείξει και από την επίσκεψη του στην Ελλάδα, επιχειρεί να “ανοιξει” δεκάδες υπαρκτά και ανύπαρκτα ζητήματα απέναντι στη χώρα μας.

Παρατίθενται οι ειδήσεις από τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, τη χαρακτήρισε «δύσκολη συνάντηση». Ανάμεσα σε αυά που είπε ότι συζητήθηκαν ήταν το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται άδικα και  η σύνδεσή της κράτησής τους με τους 8 Τούρκοι αξιωματικοί, που ο Ερντογάν χαρακτηρίζει τρομοκράτες και πραξικοπηματίες. Στη συνέντευξη αναφέρθηκε η πάγια ελληνική θέση όρι η δικαοσύνη είναι ανεξάρτητη και ότι η Τουρκία δεν έχει δώσει στοιχεία που τεκμηριώνουν την άποψή της για τους 8. Ωστόσο όσο και αν επέμεινε ο Α.Τσίπρας και ο Ρ.ΤΕρντογάν για τις δύο αυτές υποθέσεις αποκλείεται για περισσότερο από δύο ώρες να συζητούσαν μόνο αυτά τα ζητήματα. Σίγουρα τέθηκε το Κυπριακό, σίγουρα ο Ερντογάν έθεσε ζητήματα ισλαμικά και άλλα για τη Δυτική Θράκη και πιθανότατα τέθηκε θέμα ΑΟΖ-υφαλοκρυπίδας καθώς τότσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία βρίσκονται σε επανατοποθέτηση του ρόλου τους επί της ενεργειακού τους ρόλου.
Παράλληλα διαρροές στον ελληνικό τύπο κάνουν λόγο για συμφωνία των δύο γι τη μείωση της ένταση στο Αιγαίο λόγο τουριστική περιόδου, κάτι που προβλέπεται από τα ΜΟΕ και συνήθηζαν οι Τούρκοι να τηρούν, με εξαίρεση την τελευταία πεντατία που η Άγκυρα “κρατάει στατιστικά” και αυξάνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο επί αυξανόμενης της ισχύος του Ερντογάν στη γειτονική χώρα. Μοναδική εξαίρεση ήταν οι μέρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα όταν δεν πετούσαν μαχητικά και άλλα αεροσκάφη και εντός Τουρκίας.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο