Συναγερμός στη Μυτιλήνη: Φάκελος με “σκόνη” στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου utd

Συναγερμός στη Μυτιλήνη: Φάκελος με “σκόνη” στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου utd

άλλοι τρεις φάκελοι που εστάλησαν σε ελληνικά ΑΕΙ εντοπίστηκαν από τις αρχές

Περίεργος φάκελος με “σκόνη” εστάλη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του πήγαν στο νοσοκομείο και άμεσα μετέβη κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής από την Αθήνα.

Τα μεσάνυχτα και υπό εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αφίχθη στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης με πτήση στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 κλιμάκιο της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος, εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών. Το κλιμάκιο, μαζί με ειδικούς του “Δημόκριτου”, θα παραλάβουν τον φάκελο με άγνωστο περιεχόμενο που εστάλη το απόγευμα χθες Τετάρτη στο γραφείο της Πρυτάνισσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Ακόμη, θα ελέγξουν τους χώρους του ιδρύματος, η λειτουργία του οποίου με απόφαση των πρυτανικών αρχών έχει ανασταλεί επ’ αόριστον.

Στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης – καλά στην υγεία τους – έχουν εισαχθεί πέντε εργαζόμενοι, ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου, καθώς κι ένας αστυνομικός που έπιασε το φάκελο παραλαμβάνοντας τον. Κάποιοι από τους εργαζομένους που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο, που γράφει πως η προέλευσή του είναι η “Ινδία”, παραπονέθηκαν για ερεθισμό του βλεννογόνου της μύτης και του στόματος. Κατά ιατρικές πηγές τα συμπτώματα πάντως έχουν υποχωρήσει εντελώς.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, στο φάκελο υπήρχε σημείωμα που έλεγε “η νίκη θα είναι του Ισλάμ”.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου

Με ανακοίνωση της η πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτζιλάκη έκανε γνωστό ότι ανέστειλε «όλες τις ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στο Λόφο του Πανεπιστημίου στην Μυτιλήνη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου μέχρι νεωτέρας».

Όπως αναφέρει η πρύτανης στην ανακοίνωσή της, «σήμερα το μεσημέρι παρελήφθη στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη ύποπτος φάκελος και έκτοτε, σε πλήρη και αδιάλειπτη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ακολουθούμε όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για την διασφάλιση της απόλυτης ασφαλείας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του».

Και η πρύτανης καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώ ότι όλες και όλοι είναι ασφαλείς και ευελπιστούμε σύντομα να λήξει και η ταλαιπωρία των επτά μελών της κοινότητας μας που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο και, παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο».

Πηγή: ΑΠΕ

utd

Tρεις ακόμα φάκελοι με ύποπτη σκόνη εντοπίστηκαν στο Πολυτεχνείο, την Κρήτη και την Κέρκυρα, όπως και ο πρώτος (στη Μυτιλήνη), έτσι και οι νέοι φάκελοι, είχαν πάνω στη θέση του αποστολέα διεύθυνση από την Ινδία.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι φάκελοι εστάλησαν χθες, αλλά δεν ανοίχθηκαν. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φάκελος στην Κέρκυρα έγινε αντιληπτός στα ΕΛΤΑ, τα οποία και αποκλείστηκαν.Οι τέσσερις υπάλληλοι που φέρονται να ήρθαν σε επαφή με το φάκελο έχουν μεταφερθεί με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για περαιτέρω έλεγχο, ενώ, οι υπόλοιποι υπάλληλοι του ταχυδρομείου και ο κόσμος που ήταν εκεί, θα μεταφερθεί στη Νομαρχία, για έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές, όπως αναφέρει το corfupress.

Όταν έγιναν αντιληπτοί, οι Αρχές κινήθηκαν ταχύτητα ακολουθώντας το σχετικό πρωτόκολλο.

Οι νέοι φάκελοι έχουν σταλεί στο Χημείο του Κράτους, για να εξεταστεί το περιεχόμενό τους.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο