Συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην Πολυεθνική Άσκηση “OLIVES NOIRES 2018”

Συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην Πολυεθνική Άσκηση “OLIVES NOIRES 2018”

αντικείμενα εκπαίδευσης ήταν η εξάσκηση των μονάδων στις διαδικασίες ναρκοθηρίας, επισήμανσης και ανέλκυσης ναρκών με χρήση δυτών/ ναρκοθηρευτών, καθοδήγησης καθώς και η αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών

Aπό 14 έως 28 Σεπτεμβρίου 2018, το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με το ναρκοθηρευτικό ΕΥΡΩΠΗ και με Ομάδα Εξουδετέρωσης Ναρκών (ΟΕΝ/ΔΥΚ) στην πολυεθνική Άσκηση “OLIVES NOIRES 2018”.

Πρόκειται για άσκηση τύπου “INVITEX”, η οποία διοργανώθηκε από το Ναυτικό της Γαλλίας και διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου του Λέοντα στις νότιες ακτές της Γαλλίας. Βασικά αντικείμενα εκπαίδευσης ήταν η εξάσκηση των μονάδων στις διαδικασίες ναρκοθηρίας, επισήμανσης και ανέλκυσης ναρκών με χρήση δυτών/ ναρκοθηρευτών, καθοδήγησης καθώς και η αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών με σκοπό την προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της συναντίληψης μεταξύ των συμμετεχόντων σε Συμμαχικό επίπεδο.

Στην εν λόγω άσκηση, εκτός από την Ελλάδα και τη Γαλλία συμμετείχαν προσωπικό και μονάδες της Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης Standing NΑΤΟ Mine Countermeasures Group 2 (SNMCMG2).

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο