Συμφωνία Κούρδων με τον Άσαντ για τα κουρδικά εδαφη – απέναντι στους Τούρκους ο συριακός στρατός

Συμφωνία Κούρδων με τον Άσαντ για τα κουρδικά εδαφη – απέναντι στους Τούρκους ο συριακός στρατός

Αναζωπύρωση πυρήνων του ΙSIS βλέπουν διεθνολόγοι

Ο συριακός στρατός άρχισε να αναπτύσσει δυνάμεις στα μέτωπα της βόρειας Συρίας «για να αντιμετωπίσει την τουρκική επίθεση» στο συριακό έδαφος, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας, χωρίς να διευκρινίσουν τις ζώνες ανάπτυξης των δυνάμεων της Δαμασκού. Η συριακή κυβέρνηση και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις διεξήγαγαν συνομιλίες σε ρωσική βάση της Συρίας, σύμφωνα με υψηλόβαθμο κούρδο πολιτικό αξιωματούχο. Στο παρελθόν, οι συριακές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί σε ορισμένες κουρδικές περιοχές για να αποτραπεί μία τουρκική επίθεση. «Μονάδες του αραβικού συριακού στρατού βρίσκονται καθ΄οδόν προς τον Βορρά για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επίθεση στο συριακό έδαφος», μετέδωσε το πρακτορείο Sana. Παράλληλα, κούρδος αξιωματούχος που δεν κατονομάσθηκε δήλωσε ότι «διαπραγματεύσεις» διεξήχθησαν ανάμεσα στην ημιαυτόνομη κουρδική διοίκηση και την συριακή κυβέρνηση. «Εξετάσθηκαν όλες οι επιλογές απέναντι στην επίθεση της Τουρκίας.
Σε Κομπάνι, Μανμπίζ θα αναπτυχθεί τις επόμενες 48 ώρες ο συριακός στρατός

Το λιβανικό ειδησεογραφικό δίκτυο al-Mayadeen είχε επίσης μεταδώσει την πληροφορία ότι ο συριακός στρατός θα αναπτυχθεί εντός των προσεχών 48 ωρών στις πόλεις Κομπάνι και Μανμπίζ, που ελέγχονται από τις φιλοκουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Οι δύο πόλεις βρίσκονται στην ζώνη της βόρειας Συρίας που ελέγχεται από τις δυνάμεις των SDF και οι οποίες αποτελούν στόχο της επίθεσης που έχει εξαπολύσει η Τουρκία και οι ελεγχόμενες από την Άγκυρα συριακές ανταρτικές ομάδες.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι η συριακή κυβέρνηση και οι φιλοκουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις διεξάγουν συνομιλίες σε ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία. Το πρακτορείο επικαλείται Κούρδο πολιτικό της Συρίας ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα επίτευξης συμφωνίας που μπορεί να εμποδίσει την τουρκική επίθεση. Ο Αχμέντ Σουλεϊμάν, υψηλόβαθμο στέλεχος του Κουρδικού Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος της Συρίας, δήλωσε ότι οι συνομιλίες διεξάγονται στην ρωσική αεροπορική βάση Χμεϊμίμ, στη Λατάκια.

Οι Κούρδοι

Οι Κούρδοι ανακοίνωσαν την επίτευξη συμφωνίας με την Δαμασκό για την ανάπτυξη του συριακού στρατού κατά μήκος της τουρκοσυριακής μεθορίου σήμερα, πέμπτη ημέρα της τουρκικής επίθεσης κατά των κουρδικών δυνάμεων στην βορειοανατολική Συρία. «Για να αντιμετωπισθεί η τουρκική επίθεση και να εμποδισθεί η συνέχισή της, επιτύχαμε συμφωνία με την συριακή κυβέρνηση για την ανάπτυξη του στρατού κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων με στόχο την υποστήριξη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της κουρδικής ηγεσίας. Ο συριακός στρατός αναπτύσσεται στην βόρεια Συρία « «για να αντιμετωπίσει την τουρκική επίθεση» Ο συριακός στρατός άρχισε να αναπτύσσει δυνάμεις στα μέτωπα της βόρειας Συρίας «για να αντιμετωπίσει την τουρκική επίθεση» στο συριακό έδαφος, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας, χωρίς να διευκρινίσουν τις ζώνες ανάπτυξης των δυνάμεων της Δαμασκού.

Η συριακή κυβέρνηση και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις διεξήγαγαν συνομιλίες σε ρωσική βάση της Συρίας, σύμφωνα με υψηλόβαθμο κούρδο πολιτικό αξιωματούχο. Στο παρελθόν, οι συριακές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί σε ορισμένες κουρδικές περιοχές για να αποτραπεί μία τουρκική επίθεση. «Μονάδες του αραβικού συριακού στρατού βρίσκονται καθ΄οδόν προς τον Βορρά για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επίθεση στο συριακό έδαφος», μετέδωσε το πρακτορείο Sana. Παράλληλα, κούρδος αξιωματούχος που δεν κατονομάσθηκε δήλωσε ότι «διαπραγματεύσεις» διεξήχθησαν ανάμεσα στην ημιαυτόνομη κουρδική διοίκηση και την συριακή κυβέρνηση. «Εξετάσθηκαν όλες οι επιλογές απέναντι στην επίθεση της Τουρκίας. Η κυβέρνηση (της Δαμασκού) πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για να αντιμετωπίσει την επίθεση», δήλωσε ο κούρδος αξιωματούχος.

Στο τέλος του 2018, όταν η Αγκυρα απειλούσε με πολεμική επιχείρηση κατά του κουρδικών δυνάμεων στην Συρία, οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) είχαν καλέσει τον συριακό στρατό να αναπτυχθεί στην περιοχή της πόλης Μανμπίζ, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι οι κουρδικές δυνάμεις αποσύρονται από την περιοχή. Ο συριακός στρατός είχε τότε αναπτυχθεί σε μία περίμετρο γύρω από την πόλη , χωρίς να εισέλθει σε αυτήν. Επί δεκαετίες περιθωριοποιημένοι και θύματα διακρίσεων εκ μέρους των αρχών της Δαμασκού, οι Κούρδοι εγκαθίδρυσαν ντε φάκτο καθεστώς αυτονομίας στην βόρεια Συρία εκμεταλλευόμενοι τον πόλεμο της Συρίας που ξεκίνησε το 2011. Η Δαμασκός αρνείται αυτό το καθεστώς αυτονομίας και, κατά το παρελθόν, η συριακή ηγεσία είχε χαρακτηρίσει «προδότες» τους κούρδους μαχητές όταν εκείνοι συμμάχησαν με την Ουάσινγκτον στο πλαίσιο του πολέμου κατά των τζιχαντιστών. Φοβούμενοι τουρκική επίθεση, οι Κούρδοι είχαν ήδη τον περασμένο χρόνο συνομιλίες με την Δαμασκό για το μέλλον των περιοχών τους, αλλά οι διαπραγματεύσεις αυτές δεν ολοκληρώθηκαν.

αμετανόητος Ερντογάν: Θα πάρουμε Κομπάνι

Σήμερα Δευτέρα, λίγο πριν αναχωρήσει για το Αζερμπαϊτζάν δήλωσε ότι δεν νομίζει πως θα υπάρξουν οποιαδήποτε προβλήματα στο Κομπάνι της Συρίας μετά την ανάπτυξη συριακών στρατευμάτων στα σύνορα και προσέθεσε πως ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δείξει μια «θετική προσέγγιση». Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία θα εφαρμόσει τα σχέδιά της για την πόλη Μάνμπιτζ της βόρειας Συρίας και θα εγκαταστήσει εκεί Άραβες. Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε επίσης θετικό βήμα την κίνηση των ΗΠΑ να αποσύρουν περίπου 1.000 στρατιώτες από τη βόρεια Συρία. Στο μεταξύ, υψηλόβαθμος Ρώσος κοινοβουλευτικός δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία δεν σχεδιάζει να καταλάβει συριακό έδαφος με τη βία και άρα δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για μια ανοικτή τουρκο-συριακή διαμάχη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA. Ο βουλευτής, ο Κονσταντίν Κοσάτσεφ, έκανε το σχόλιο αυτό μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι θα αποσύρουν τα εναπομείναντα στρατεύματά τους από τη βόρεια Συρία λόγω της επέκτασης της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης εκεί. Όλα αυτά ενώ οι Συριακές ένοπλες δυνάμεις προωθούνται ήδη προς τα βόρεια σύνορά τους μετά τη συμφωνία με τους Κούρδους μαχητές, κάτι που μοιραία θα τους φέρει μπροστά στον τουρκικό στρατό που έχει εισβάλει και τότε θα φανεί αν ο Ερντογάν έχει δίκιο ή άδικο.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η τουρκικές πολεμικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε βάθος 30-35 χιλιομέτρων εντός της συριακής επικράτειας. Ο ίδιος είπε ότι οι δυνάμεις υπό την ηγεσία της Τουρκίας ελέγχουν την πόλη Ρας αλ Άιν, ενώ έχουν περικυκλώσει την πόλη Τελ Αμπιάντ. Στο μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις υπό τουρκική ηγεσία έχουν τον έλεγχο του (βασικού) αυτοκινητοδρόμου Μ4, σε βάθος 30-35 χιλιομέτρων στο εσωτερικό της συριακής επικράτειας. Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία αντάρτες βρίσκονται στην πόλη Τελ Αμπιάντ.

Οι επικίνυδνοι τζιχαντιστές

Στο Ιντλίμπ υπάρχει πληθυσμός 3 εκ., 40 χιλ. μαχητές της Αλ Κάιντα και οποιαδήποτε κλιμάκωση και πόλεμος για την ανακατάληψη του Ιντλίμπ θα δημιουργήσει σοβαρό κίνδυνο μεταναστευτικών ροών προς την Τουρκία και από εκεί προς την Ευρώπη και στην Κύπρο.

αμερικανικές κυρώσεις

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, προετοίμασαν χθες την αμερικανική κοινή γνώμη για το πακέτο κυρώσεων που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, εναντίον της Τουρκίας και προσωπικά του ισλαμιστή προέδρου της, Ταγίπ Ερντογάν.

Φαίνεται από τα μηνύματα του κ. Τραμπ και του κ. Γκράχαμ ότι ο Λευκός Οίκος έλαβε επιτέλους την απόφαση για να κυρώσεις, καθώς πιστεύεται ότι είναι ο μοναδικός τρόπος να συνετιστεί η κατοχική δύναμη και να τερματίσει το λουτρό αίματος στη Συρία. Μέχρι της στιγμής ουδείς γνωρίζει πότε θα ανακοινωθούν οι κυρώσεις, ούτε αν στο τέλος ο κ. Τραμπ αλλάξει γνώμη.

Ήδη δεκάδες Κούρδοι έχουν δολοφονηθεί και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί. Οι Τούρκοι έχουν ήδη διαπράξει εγκλήματα πολέμου κατά την άποψη διπλωματών και αναλυτών, που προειδοποιούν για εθνοκάθαρση των Κούρδων από τη Συρία. Ακόμα και ο υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ουσιαστικά αποδέχθηκε την άποψη της παρουσιάστριας, ότι έγιναν εγκλήματα πολέμου εναντίον των Κούρδων.

Ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε χθες μέσω Twitter: «Μιλούμε με τον (γερουσιαστή) Λίντσεϊ Γκράχαμ και πολλά μέλη του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένων και των Δημοκρατικών, για την επιβολή ισχυρών κυρώσεων στην Τουρκία». Πρόσθεσε στο ίδιο μήνυμα του στο Twitter: Το Υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο, μπορεί να επιδιωχθεί πρόσθετη νομοθεσία. Υπάρχει μεγάλη συναίνεση για αυτό. Η Τουρκία ζήτησε να μην γίνει κάτι τέτοιο. Μείνετε συντονισμένοι!

Γκράχαμ: Η ημέρα της αναμέτρησης με την Τουρκία έρχεται

Η ημέρα της αναμέτρησης με την Τουρκίας έρχεται για την εξωφρενική της επίθεση εναντίον των Κούρδων της Συρίας, έγραψε πριν λίγο στο Twitter, ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ. Σημειωσε και τα εξης: Διευθύνω την προσπάθεια στο Κογκρέσο να συνεργαστούμε με τον Πρόεδρο Τραμπ σχετικά με τις πιο αυστηρές κυρώσεις, ακόμα και από τις κυρώσεις του Ιράν. Η περιπέτεια της Τουρκίας στη Συρία, εάν αφεθεί ανεξέλεγκτη, θα αποσταθεροποιήσει τη Μέση Ανατολή όσο και το Ιράν – εις βάρος των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων μας.

Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Κρις Βαν Χόλλεν ο οποίος ηγείται, μαζί με τον Ρεπουμπλικάνο Λίντσεϊ Γκράχαμ, της διακομματικής επιτροπής που προωθεί κυρώσεις κατά της Τουρκίας στη Γερουσία, επιτέθηκε με σφοδρότητα σήμερα κατά του προέδρου Τραμπ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, μεταδίδει το The Hill. Επικρίνοντας τον δισταγμό του Λευκού Οίκου να επιβάλλει κυρώσεις στην Αγκυρα για την εσβολή της στην Συρία και τις επιθέσεις κατά των Κούρδων, ο Βαν Χόλλεν είπε, χαρακτηριστικά: “Για τ’ όνομα του Θεού, τί περιμένουν; Σκοτώνονται άνθρωποι αυτή τη στιγμή. Οι Κούρδοι σύμμαχοί μας σκοτώνονται αυτή τη στιγμή, φαίνεται πως πολλοί από τους κρατούμενους του ISIS πιθανόν να είναι σε θέση να δραπετεύσουν… [Ο Λευκός Οίκος] μοιάζει γελοίος αυτή τη στιγμή, γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό το Κογκρέσο να προχωρήσει μπροστά σ’ αυτό το μέτωπο. Αυτό που κάνει όλο κι όλο [η κυβέρνηση Τραμπ] είναι να κουβεντιάζει ενώ άνθρωποι σκοτώνονται”. “Πιστεύω ότι οικοδομείται η δυνατότητα να δράσει το Κογκρέσο από τη στιγμή που αυτός ο πρόεδρος έχει επιδείξει απόλυτη απροθυμία να κάνει κάτι γι’ αυτή τη σφαγή,” είπε ο Βαν Χόλλεν. “Το καθοριστικό είναι να δράσουμε γρήγορα. Οταν το Κογκρέσο θέλει να δράσει γρήγορα, μπορεί”.

Έσπερ: Ο τρόπος συμπεριφοράς της Τουρκίας είναι πολύ κακός

Μήπως η Τουρκία μοιάζει με σύμμαχο (της Αμερικής) τώρα; ρώτησε τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ ο δημοσιογράφος του FOX Κρις Γουάλλας. “Όχι”, απάντησε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας. “Νομίζω ότι η Τουρκία, ο τρόπος συμπεριφοράς της τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ κακός (terrible). Tους βλέπουμε να κάνουν όλα αυτά τα πράγματα που μας ανησυχούν ειλικρινά”.

Ερωτηθείς πώς θα ανταποκριθεί στους ισχυρισμούς των Κούρδων ηγετών ότι η έξοδος των ΗΠΑ από τη βόρεια Συρία «μας αφήνει να μας σφαγιάσουν», ο κ. Έσπερ απάντησε: «θα έλεγα τι είπαμε, κάνουμε ό, τι μπορούμε για να πείσουμε τους Τούρκους να σταματήσουν αυτήν την διαβόητη συμπεριφορά. ” “Αν κάνουν κάτι που θα χτυπήσει τα συμφέροντα μας ή τους συμμάχους, θα απαντήσουμε“, πρόσθεσε ο κ. Έσπερ.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Μαρκ Εσπερ, δήλωσε σήμερα ότι η δράση που αναπτύσσουν οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις από την εισβολή τους στην Συρία μέχρι σήμερα “φαίνεται να είναι” εγκλήματα πολέμου. “Έτσι φαίνεται να είναι”, δήλωσε ο Εσπερ απαντώντας στο σχετικό ερώτημα της παρουσιάστριας του τηλεοπτικού προγράμματος του CBS “Face the Nation” , Μάργκαρετ Μπρέναν, η οποία περιέγραφε στον υπουργό Άμυνας τις σκηνές που έχουν δημοσιοποιηθεί από εκτελέσεις Κούρδων κρατουμένων, την φυγή εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων κλπ. Η Μπρέναν περιέγραψε την στάση της Τουρκίας έναντι των Κουρδικών δυνάμεων ως έγκλημα πολέμου και η απάντηση του Εσπερ ήταν, “έτσι φαίνεται”. Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας πρόσθεσε: “Είναι μια πολύ τρομερή κατάσταση εκεί, μια κατάταση που προκλήθηκε από τους Τούρκους. Παρά την αντίθεσή μας, αποφάσισαν να κάνουν την εισβολή”

Μνούτσιν: Ο πρόεδρος Τραμπ μου έδωσε εντολή να κατεβάσω τα ρολά της τουρκικής οικονομίας

Μιλώντας στην εκπομπή του ABC “This Week,” ο υπουργός Οικονομικών Στήβεν Μνούτσιν δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν υποχρέωση να προστατεύσουν τους Κούρδους, αλλά τόνισε ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα τιμωρήσει την Τουρκία εάν υπάρξει ανάγκη. “Ο ρόλος μας στη Συρία δεν ήταν να υπερασπιστούμε τους Κούρδους”, είπε ο Μνούτσιν. “Έχουμε μια μακροχρόνια διένεξη μεταξύ των ανθρώπων που μας βοηθούν με τον ISIS και της Τουρκίας, η οποία είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Τους προειδοποιήσαμε. Ο πρόεδρος μου έδωσε εντολή να κατεβάσω τα ρολά της τουρκικής οικονομίας και μπορούμε να το κάνουμε αυτό στη στιγμή που θα μας δώσει την εντολή“, πρόσθεσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στον γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ, σύμμαχο του κ. Τραμπ, που όμως διαφωνεί μαζί του για την τουρκική εισβολή, ο υπουργός Οικονομικών, είπε: “Μου αρέσει πολύ. Ο Λίντσεϊ Γκράχαμ και ο πρόεδρος Τραμπ είναι κοντά. Αυτός είναι ένας τομέας (σ.σ.: η τουρκική εισβολή) στον οποίο δεν συμφωνούν. Πρόκειται για περίπλοκα ζητήματα. Σας διαβεβαιώνω ότι ο πρόεδρος και το προσωπικό της εθνικής ασφάλειας είναι στην κορυφή της κατάστασης. Το ερώτημά μας No. 1 είναι να διασφαλίσουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) δεν θα νικήσει», δήλωσε.

Οι Αμερικανοί φεύγουν από τη Συρία

Οι ΗΠΑ “προετοιμάζονται να εκκενώσουν” περίπου 1.000 στρατιώτες από τη βόρεια Συρία “όσο πιο γρήγορα και με ασφάλεια», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ, σε συνέντευξη του στο «Face the Nation». Η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων είναι ακόμα ένα δώρο της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν που ελεύθερα θα προχωρήσει στην εθνοκάθαρση. Η κίνηση έρχεται μια εβδομάδα αφού ο Πρόεδρος Τράμπ ανακοίνωσε την επανατοποθέτηση αρκετών δεκάδων αμερικανικών στρατευμάτων ενσωματωμένων με κουρδικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία, ανοίγοντας την πόρτα για μια τουρκική εισβολή εναντίον των Κούρδων και των Αράβων του SDF, που ήταν οι κύριοι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον αγώνα κατά της ISIS. “Τις τελευταίες 24 ώρες, μάθαμε ότι [οι Τούρκοι] σκοπεύουν πιθανώς να επεκτείνουν την επίθεση τους πιο νότια από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, και προς τα δυτικά”, δήλωσε ο Έσπερ. “Έχουμε μάθει επίσης τις τελευταίες 24 ώρες ότι … η SDF σκοπεύει να συνάψει μια συμφωνία, αν θέλετε, με τους Σύριους και τους Ρώσους για να αντιμετωπίσουν τους Τούρκους στο βορρά.” Ο Έσπερ δήλωσε στο “Face the Nation” ότι τα στρατεύματα που παραμένουν στη χώρα έχουν βρεθεί μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και του SDF. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περισσότεροι από 100.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι άνθρωποι φεύγουν από τη βία. “Και έτσι βρισκόμαστε(…) έχουμε τις δυνάμεις των αμερικανικών δυνάμεων πιθανόν να βρίσκονται μεταξύ δύο αντιτιθέμενων στρατιωτικών δυνάμεων που προχωρούν, και είναι μια πολύ αβάσιμη κατάσταση”, δήλωσε ο Έσπερ. “Έτσι, μίλησα με τον πρόεδρο χθες το βράδυ, μετά από συζητήσεις με την υπόλοιπη εθνική ομάδα ασφαλείας και ξεκινήσαμε μια σκόπιμη απόσυρση δυνάμεων από τη βόρεια Συρία”. Ερωτηθείς εάν οι Αμερικανοί στρατιώτες έχουν την εντολή να επιστρέψουν τα πυρά, ο κ. Έσπερ είπε ότι τα στρατεύματα των Η.Π.Α. “έχουν το δικαίωμα στην αυτοάμυνα και θα την εκτελέσουν αν χρειαστεί”.

Αποχωρούν και διπλωμάτες των ΗΠΑ

Εκτός Συρίας βρίσκεται πλέον διπλωματική ομάδα των ΗΠΑ που εργαζόταν σε σχέδια σταθεροποίησης στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, Αμερικανός αξιωματούχος, μία ημέρα αφότου η Ουάσινγκτον δήλωσε ότι αποσύρει 1.000 στρατιώτες από τη Συρία. Ο αξιωματούχος είπε πως οι στρατιώτες εξακολουθούν να βρίσκονται στη Συρία, αλλά έχουν ξεκινήσει οι πρώτες φάσεις της αποχώρησης, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες. Δύο αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν χθες πως οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν σχέδια για την αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των στρατευμάτων από τη βόρεια Συρία μέσα στις ερχόμενες ημέρες

Πηγή: ΑΠΕ /hellasjournal.com/ διεθνή ΜΜΕ / protothema.gr

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο