Συμφωνία και για στρατιωτικά θέματα έφερε η επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια

Συμφωνία και για στρατιωτικά θέματα έφερε η επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια

Τον εναέριο χώρο των Σκοπίων θα αναλαβει να προστατεύει η ελληνική πολεμική αεροπορίας (από ποιόν?) όπως και με αυτόν της Αλβανίας και του Μαυροβουνίου (το έχει εναλλάξ με την ιταλική ΠΑ ανά 15νθήμερο), στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ελλάδας με τη γειτονική χώρα. Επιπλέον, οι στρατιωτικοί τους θα εκπαιδευτούν σε ελληνικές σχολές. Υπενθυμίζεται ότι αξιωματικοί

Τον εναέριο χώρο των Σκοπίων θα αναλαβει να προστατεύει η ελληνική πολεμική αεροπορίας (από ποιόν?) όπως και με αυτόν της Αλβανίας και του Μαυροβουνίου (το έχει εναλλάξ με την ιταλική ΠΑ ανά 15νθήμερο), στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ελλάδας με τη γειτονική χώρα. Επιπλέον, οι στρατιωτικοί τους θα εκπαιδευτούν σε ελληνικές σχολές.

Υπενθυμίζεται ότι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί από δεκάδες χώρες των Βαλκανίων της Ασίας και της Αφρικής έχουν εκπαιδευτεί και εκπαιδεύονται στο πλαίσιο συμφωνών της Ελλάδας με τις χώρες τους.

Βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι οι πτήσεις των ελληνικών μαχητικών θα κοστίσουν στον φορολογούμενο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ για εκείνους π0υ θέτουν επιχειρήματα ότι με τα “απόνερα” της Συμφωνίας των Πρεσπών μειώνεται η επιρροή της Άγκυρας στα Σκόπια, μάλλον δεν γνωρίζουν ότι η τουρκική διείσδυση είναι κυρίως οικονομική και ισλαμική μέσω ιδρυμάτων απευθείας στους πολίτες των Σκοπίων και κυρίως στο Αλβανικό στοιχείο.

το αεροδρόμιο “Μακεδονία”

Δεν πέρασε απαρατήρητη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ζόραν Ζάεφ στα Σκόπια αποκαλώντας «αεροδρόμιο της Μίκρας», το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός μιλώντας για την αμυντική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών επισήμανε ότι η Ελλάδα θα επιτηρεί τον εναέριο χώρο ενώ η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα ελέγχει «με το ραντάρ του αεροδρομίου της Μίκρας» (σσ: το ραντάρ βρίσκεται στην Περαία). Η παραπάνω αναφορά προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, καθώς πολλοί δεν την εξέλαβαν ως ένα εκ παραδρομής λάθος αλλά μια προαναγγελία για την αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονία« της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται πως το αεροδρόμιο λεγόταν «αεροδρόμιο της Μίκρας» μέχρι το 1992 οπότε και άλλαξε σε «αεροδρόμιο Μακεδονία» ή ολογράφως Διεθνής Κρατικός Αερολιμένας Θεσσαλονίκης «Μακεδονία». Ιδιαίτερα περίεργο λεκτικό ολίσθημα… Ειδικά όταν έχουν υπάρξει καταγγελίες υπαλλήλων που ισχυρίζονται ότι ανεπίσημα τους προτρέπουν να μην το αποκαλούν πλέον «Μακεδονία».

Επισημαίνεται ότι ανάμεσα στους υπουργούς που συνόδευαν τον Αλέξη Τσίπρα, ήταν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο