Στρατιωτική μονάδα απέναντι από τα Ίμια κατασκευάζουν οι Τούρκοι

Στρατιωτική μονάδα απέναντι από τα Ίμια κατασκευάζουν οι Τούρκοι

Σύμφωνα με την Cumhuriyet, η κατασκευή των στρατιωτικών εγκαταστάσεων ξεκίνησε μετά από το θερμό επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό και το σκάφος του ελληνικού λιμενικού

Φωτογραφίες που δείχνουν την κατασκευή στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε παραλία της πόλης Γκιουμουσλούκ στην Αλικαρνασσό και σε «απόσταση αναπνοής» από τα Ίμια, δημοσιεύει στην πρώτη σελίδα του ο ιστότοπος της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet. Αν δεν πρόκειται για καμιά ενέργεια στο είδος υβριδικού πολέμου-προπαγάνδας για να πετύχει μία ακόμη υποχώρηση από την ελληνική κυβέρνηση, τότε σίγουρα η Τουρκία ετοιμάζεται για κάτι περισσότερο και δεν είναι  υποχρεωτικό ότι θα πράξει στο προσεχές μέλλον.

Σύμφωνα να το δημοσίευμα, στο νησί Τσαβούς, απέναντι από την παραλία, παραμένει τουρκική ακταιωρός.«Τα έργα πραγματοποιούνται με γοργούς ρυθμούς στην παραλία» αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα, ενώ τονίζει ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών, ένα στρατιωτικό πλοίο βρίσκεται απέναντι από την συγκεκριμένη παραλία όλη μέρα.

Σύμφωνα με την Cumhuriyet, η κατασκευή των στρατιωτικών εγκαταστάσεων ξεκίνησε μετά από το θερμό επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό και το σκάφος του ελληνικού λιμενικού.

Η  Άγκυρα προχωρά μεθοδικά, και όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, οι διεκδικήσεις της γνωστοποιήθηκαν παγκοσμίως με τα γεγονότα των Ιμίων του 1996 και με την έκφραση “γκρίζες ζώνες”. Φτάσαμε στο 2017 με την κατάσταση να χειροτερεύει,  να τσακώνται δημοσίος ο νεοσουλτάνος Ερντογάν και η αντιπολίτευση για το πόσα από τα ελληνικά νησιά και νησίδες είναι τουρκικά και κατέχονται παράνομα (?) από την Ελλάδα και ποια είναι η ισχύς διεθνών συνθηκών, και τους Έλληνες πολιτικούς να “βλέπουν” στις τουρκικές διεκδικήσεις εξωτερίκευση εσωτερικών προβλημάτων και μόνο.  Παράλληλα το 2017 πολλαπλασιάστηκαν οι παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων (των 6 ν.μ.) και το 2018 ξεκίνησε με τις συγκρούσεις πλοίων, λες και είναι συγκρουόμενα στο …λούνα παρκ.

Στο πλαίσιο αυτό και απέναντι σε μια “αδύναμη” όπως λανσάρει η τουρκική και όχι μόνο προπαγάνδα, η Άγκυρα η κυβέρνηση και γενικότερα το ελληνικό πολεμικό σύστημα έχει να αντμετωπίσει μια σειρά από προκλήσεις τις οποίες αδυνατεί να κατανοήσει. Μάλιστα η Τουρκία δεν αμφισβητεί μόνο την Έλλαδα και σπρώχνει τις γειτονικές χώρες όπως τα Σκόπια και την Αλβανία να έχουν διεκδικήσεις σε βάρος μας, αλλά τα “βάζει” ευθέως με τις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Γερμανία-ΕΕ και κατέρριψε ρωσικό μαχιτικό εντός του εναεριου χώρου της Συρίας. Και εκεί βρίσκεται η αδυναμία: στο πολιτικό σύστημα και στις αποφάσεις που λαμβάνει. Διότι μόνο ένας νοητικά καθυστερημένος πολιτικά θα άνοιγε όλα τα εθνικά θέματα σε περίοδο οικονομικής κρίσης με τον κίνδυνο να κοντύνουν ακόμη περισσότερο της Ελλάδα.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο