Στρατιωτικές ασκήσεις σε Έβρο και νησιά

Στρατιωτικές ασκήσεις σε Έβρο και νησιά

Ο στρατός ξηράς κάνει συνεχώς ασκήσεις βελτιώνοντας το επίπεδό του και στέλνοντας παράλληλα μηνύματα!

Στρατιωτικές ασκήσεις με τη συμμετοχή και ελικοπτέρων της αεροπορίας στρατού εκτελέστηκαν τις τελευταίες μέρες ανά την ελληνική επικράτεια, από σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην περιοχή του Έβρου και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ενδεικτικά:

  • Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκαν ευρείας κλίμακας εκπαιδευτικές δραστηριότητες, κατά τις οποίες συνεκπαιδεύθηκαν Τμήματα των Ειδικών Δυνάμεων με Ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού. Οι δραστηριότητες εκτελέσθηκαν ημέρα και νύχτα σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο.
  • Την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου 2016, το σύνολο των Μονάδων της 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας διεξήγαγαν επιχειρησιακό τετραήμερο στην Περιοχή Ευθύνης της Ταξιαρχίας, στο νομό Έβρου.
    Στο πλαίσιο της δραστηριότητας εκτελέσθηκαν Βολές Πληρωμάτων Αρμάτων, καθώς και επιχειρησιακή εκπαίδευση στην εκτέλεση καταστροφών, τοποθέτηση εκρηκτικών και ναρκοθέτηση – εκκαθάριση πόρου ποταμού.
  • Την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου 2016,  πραγματοποιήθηκε τετραήμερο βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού (ΒΟΠ) των Σχηματισμών και Μονάδων της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, στην Περιοχή Ευθύνης της  στο νομό Έβρου.
  • Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε το διήμερο 25 και 26 Μαΐου 2016, η «ΤΑΜΣ ΙΑΣΩΝ – ΠΟΣΕΙΔΩΝ 1/16» από τις Μονάδες της 95 ΑΔΤΕ, στη Ρόδο. Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε ημέρα και νύχτα, σε συνεργασία με ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού. Εξετάσθηκαν τα Σχέδια Επιχειρήσεων του Σχηματισμού και εκτελέσθηκε άσκηση ανακατάληψης βραχονησίδας.

Φωτογραφία: monada-efedron-katadromon.blogspot.gr

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο