Στον Πειραιά πλοία Αμερικανικού και γαλλικού ΠΝ

Στον Πειραιά πλοία Αμερικανικού και γαλλικού ΠΝ

Επανέρχονται τα σενάρια για τα εξοπλιστικά του πολεμικού ναυτικού με την έλευση πλοίων του αμερικανικούν και του γαλλικού πολεμικου ναυτικού. Ο κατάπλους του αμερικανικού αντιτορπιλικού, κλάσης Alreigh Burke, «USS MITSCHER», του 6ου Αμερικανικού στόλου στον Πειραιά, φέρνει στο προσκήνιο σενάρια που θέλουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να εξετάζουν το Ελληνικό αίτημα που είχε κατατεθεί ακόμη κι’

Επανέρχονται τα σενάρια για τα εξοπλιστικά του πολεμικού ναυτικού με την έλευση πλοίων του αμερικανικούν και του γαλλικού πολεμικου ναυτικού.

Ο κατάπλους του αμερικανικού αντιτορπιλικού, κλάσης Alreigh Burke, «USS MITSCHER», του 6ου Αμερικανικού στόλου στον Πειραιά, φέρνει στο προσκήνιο σενάρια που θέλουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να εξετάζουν το Ελληνικό αίτημα που είχε κατατεθεί ακόμη κι’ από τον ίδιο τον Ευάγγελο Αποστολάκη, για ενίσχυση του Ελληνικού Στόλου.

O Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ ανέβασε σήμερα στο Twiiter ανάρτησε φωτογραφία με το αντιτορπιλικό: Welcome to Greece and the magical light of Atica #USSMitscher! And thanks to her @USNavy crew for helping to demonstrate the strength of our alliance, γράφει ανάρτηση που συνοδεύει.

Η «LANGEUDOC»

Λίγο αργότερα έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά η γαλλική φρεγάτα τύπου Fremm « Languedoc», η πρωταγωνιστούσε στα σενάρια να ενταχθεί με leasing στο ελληνικό ΠΝ μέχρι να παραληφθούν οι οι ελληνικές FREMM πριν από περίπου έναν χρόνο. Η πληροφορία αυτή, για τις ελληνικές FREMM, θορύβησε την Τουρκία, αλλά σύντομα οι FREMM έγινε BELHARRA, με τους Γάλλους να φέρνουν αρκετές προτάσεις – οικονομικής φύσεως –  για την απόκτησή τους από την Ελλάδα.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο