Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα απευθύνει πρόσκληση στην πΓΔΜ υπό προϋποθέσεις και με το νέο της όνομα

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα απευθύνει πρόσκληση στην πΓΔΜ υπό προϋποθέσεις και με το νέο της όνομα

ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ ανέφερε ότι “υπό το νέο της όνομα, Βόρεια Μακεδονία” και όταν “οι πρόνοιες της συμφωνίας έχουν ολοκληρωθεί”.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ παρέθεσε αναλυτικά την ατζέντα της αυριανής Συνόδου εξηγώντας την προστιθέμενη αξία της ευρωατλαντικής συνεργασίας και υπενθυμίζοντας ότι σε αντίθεση με τα όσα παραθέτει συχνά ο νυν Πρόεδρος Τραμπ, οι Ευρωπαίοι έχουν πάντα συνδράμει τις ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι στρατιώτες έχουν πολεμήσει στο πλευρό των Αμερικανών στο Αφγανιστάν το Ιράκ και αλλού. Ο Γενς Στόλτεμπεργκ ανακοίνωσε μάλιστα και στοιχεία που δείχνουν ότι όλα τα Κράτη Μέλη της Συμμαχίας αυξάνουν τις αμυντικές τους δαπάνες για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και θα συνεχίσουν να τις αυξάνουν, όπως έχουν δεσμευθεί. Ήδη άλλες τέσσερις χώρες εκτός των ΗΠΑ, (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) εκπληρώνουν το κριτήριο του 2% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες και οι περισσότερες χώρες κατευθύνουν το 20% αυτών των δαπανών σε εξοπλισμό.

Αναφορικά με την πρόθεση του ΝΑΤΟ να απευθύνει πρόσκληση στην ΠΓΔΜ για έναρξη διαπραγματεύσεων για ένταξη στη συμμαχία, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ ανέφερε ότι “υπό το νέο της όνομα, Βόρεια Μακεδονία” και όταν “οι πρόνοιες της συμφωνίας έχουν ολοκληρωθεί”.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο