Στη Μερσίνα το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ

Στη Μερσίνα το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ

Οι Τούρκοι χρησιμοποιούν άριστα τις υβριδικές απειλές και τις ψυχολογικές επιχειρήσεις και στο πλαίσιο αυτό “παίζουν” με τον πλου του τουρκικού γεωτρύπανου Yavuz. Έτσι στα ανοιχτά της Μερσίνας αγκυροβόλησε χθες το βράδυ το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας  το οποίο κατευθύνεται προς την Καρπασία όπου σύμφωνα με δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων θα διεξάγει την πρώτη του γεώτρηση,

Οι Τούρκοι χρησιμοποιούν άριστα τις υβριδικές απειλές και τις ψυχολογικές επιχειρήσεις και στο πλαίσιο αυτό “παίζουν” με τον πλου του τουρκικού γεωτρύπανου Yavuz.

Έτσι στα ανοιχτά της Μερσίνας αγκυροβόλησε χθες το βράδυ το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας  το οποίο κατευθύνεται προς την Καρπασία όπου σύμφωνα με δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων θα διεξάγει την πρώτη του γεώτρηση, ενώ απέλευσε από τα ναυπηγεία του Κοτζάελι στη Γιάλοβα στις 20 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA, το Γιαβούζ θα παραμείνει στα ανοιχτά της Μερσίνας για κάποιο διάστημα.

Επισημαίνεται ότι το πλοίο-γεωτρύπανο διέσχυσε το ανατολικό Αιγαίο για είναι ορατό από τα ελληνικά νησιά, ενώ στις 25 Ιουνίου πέρασε από την Αττάλεια από όπου οι λουόμενοι μπορούσαν να το παρακολουθήσουν από τις παραλίες.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο