Στα όρια των FIR Αθήνας και Λευκώσιας ασκούνται από χθες το βράδυ οι Τούρκοι στο “Θαλασσόλυκο”

Στα όρια των FIR Αθήνας και Λευκώσιας ασκούνται από χθες το βράδυ οι Τούρκοι στο “Θαλασσόλυκο”

Μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης (Καστελόριζο) κοντά στο σημείο που το FIR Αθηνών ενώνεται με το FIR Λευκωσίας ασκούνται από χθες αργά το βράδυ μονάδες επιφανείας και υποβρύχια του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στο πλαίσιο της τουρκικής αεροναυτικής άσκηση «Θαλασσόλυκος». Στο σενάριο αυτό της άσκησης συμμετέχουν τουλάχιστον 15 τουρκικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια διαφόρων τύπων και εναέρια

Μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης (Καστελόριζο) κοντά στο σημείο που το FIR Αθηνών ενώνεται με το FIR Λευκωσίας ασκούνται από χθες αργά το βράδυ μονάδες επιφανείας και υποβρύχια του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στο πλαίσιο της τουρκικής αεροναυτικής άσκηση «Θαλασσόλυκος».

Στο σενάριο αυτό της άσκησης συμμετέχουν τουλάχιστον 15 τουρκικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια διαφόρων τύπων και εναέρια μέσα.

Όλη τη νύχτα τουρκικά ελικόπτερα απονιώνονταν και προσνιώνονταν από και προς τις φρεγάτες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, που πλέουν στη θαλάσσια περιοχή με την Άγκυρα να επιχειρεί να ένα μήνυμα προς Ελλάδα και Κύπρο.

Μέσα σε αυτό κλίμα συνεχίζονται και σήμερα οι πτήσεις τουρκικών ελικοπτέρων, στην ίδια θαλάσσια περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου παράλληλα με πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου CN-235.

Παράλληλα η Τουρκία συνεχίζει τη ρητορική της πρόκλησης σε επίπεδο υπουργών καθώς ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, στέλνει το μήνυμα ότι θα διασφαλίσει τα συμφέροντα της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Πριν από τον Ακάρ, ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του Ερντογάν, διαμήνυσε πως «η Μεσόγειος δεν είναι λίμνη του πατέρα κανενός».

Μετά τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ ήταν σειρά του Φατίχ Ντονμέζ να προβεί σε δηλώσεις. Αυτός αναφέρθηκε πρωτίστως στο Γιαβούζ, διαμηνύοντας πως μόλις προστεθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός του δεύτερου γεωτρύπανου που αγόρασε η Τουρκία, θα ξεκινήσει και αυτό σύντομα δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο.

 

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο