Στα ανοιχτά της Αττάλειας το Yavuz, παραμένει ο προορισμός στην Κύπρο

Στα ανοιχτά της Αττάλειας το Yavuz, παραμένει ο προορισμός στην Κύπρο

Στα ανοιχτά της Αττάλειας βρισκεται από χθες το απόγευμα το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο Yavuz με τελικό προορισμό την Καρπασία όπου σύμφωνα με τις δηλώσεις των Τούρκων θα πραγματοποιήσει την πρώτη του γεώτρηση. To γεωτρύπανο απέπλευσε από τη Γιάλοβα και συνοδεία πλοίων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού διήθλε ανάμεσα από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σε μια

Στα ανοιχτά της Αττάλειας βρισκεται από χθες το απόγευμα το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο Yavuz με τελικό προορισμό την Καρπασία όπου σύμφωνα με τις δηλώσεις των Τούρκων θα πραγματοποιήσει την πρώτη του γεώτρηση.

To γεωτρύπανο απέπλευσε από τη Γιάλοβα και συνοδεία πλοίων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού διήθλε ανάμεσα από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σε μια προσπάθεια της Άγκυρας να προκαλέσει δια της παρουσία του. Μάλιστα πέρασε κοντά από τα ελληνικά νησιά προκειμένουν να το παρατηρήσουν οι κάτοικοι και οι τουρίστες.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ το Yavuz θα συνεχίσει τον πλου του για την Κύπρο.

Το  Yavuz

Πρόκειται για γεωτρύπανο έκτης γενιάς, μήκους 230 μέτρων, πλάτους 36 μέτρων ενώ το ύψος του πύργου του είναι 103 μέτρα, σύμφωνα με το DHA.

Έχει δυνατότητα πραγματοποίησης γεώτρησης 12 χιλιάδων 200 μέτρων βάθους σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο