«Σουρωτήρι» το Αιγαίο

«Σουρωτήρι» το Αιγαίο

Συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τις προκλήσεις η Τουρκία... Εμείς τι κάνουμε;

«Σουρωτήρι» έκαναν και πάλι την Τετάρτη οι Τούρκοι το Αιγαίο με πολλαπλές υπερπτήσεις και δεκάδες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Συγκεκριμένα οι τέσσερις υπερπτήσεις σημειώθηκαν:

-Τέσσερα μαχητικά F-4 πάνω από το νησί Ανθρωποφάγοι στις 16:57 στα 2.900 πόδια

-Ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 από το νησί Μακρονήσι και το νησί Ανθρωποφάγοι στις 16:58 στα 17.000 πόδια

-Ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών  F-16 από το νησί Αγαθονήσι στις 17:01 στα 20.000 πόδια

Ειδικότερα οκτώ τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε δύο παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και σε 20 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, στο κεντρικό Αιγαίο. Δύο από τα αεροσκάφη πετούσαν σε σχηματισμό. Τέσσερα εξ αυτών ήταν οπλισμένα, ενώ δεν σημειώθηκαν εμπλοκές.

Ωστόσο υπάρχει ένα ακόμη ζήτημα που εγείρει πολλά ερωτηματικά για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο. Το ΓΕΕΘΑ έδωσε πολύ αργά τα στοιχεία, ενώ έχει σταματήσει να ανεβάζει στην ιστοσελίδα του, τις τουρκικές υπερπτήσεις ως ανακοινώσεις, περιορίζοντας την ενημέρωση μόνο στους διαπιστευμένους συντάκτες. Με δεδομένο ότι η κυκλοφορία των εφημερίδων έχει πέσει δραματικά και τα ραδιόφωνα και τηλεοπτικοί σταθμοί αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, περιορίζεται η ενημέρωση σε εκείνους που θέλουν να λαμβάνουν απευθείας τις ειδήσεις από την πηγή και όχι από τους δημοσιογράφους, σε θέματα που είναι ευρέως γνωστά. Διότι δεν υπάρχει κάποιος να πιστεύει ότι οι Τούρκοι με δεδομένα τα «βήματα» που κάνουν θα σταματήσουν τις παραβιάσεις και τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο, καθώς αμφισβητούν πλήρως την ελληνική κυριαρχία στο Αρχιπέλαγος.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο