“Σουρωτήρι” το Αιγαίο από τις τουρκικές παραβιάσεις – 7 εμπλοκές

“Σουρωτήρι” το Αιγαίο από τις τουρκικές παραβιάσεις – 7 εμπλοκές

Σουρωτήρι έκανε το Αιγαίο χθες η Άγκυρα καθώς αεροσκάφη της προέβησαν σε 57 παραβιάσεις. Οι 33 μπορει να έγιναν από το CN-235 (αεροσκάφος ναυτικής συνεργασιας/ηλεκτρονικού πολέμου), και όχι από μαχητικά όμως δεν παύει ο αριθμός να είναι υψηλός και η Άγκυρα να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο με κάθε τρόπο. Η Τουρκία προχωρά σε

Σουρωτήρι έκανε το Αιγαίο χθες η Άγκυρα καθώς αεροσκάφη της προέβησαν σε 57 παραβιάσεις.

Οι 33 μπορει να έγιναν από το CN-235 (αεροσκάφος ναυτικής συνεργασιας/ηλεκτρονικού πολέμου), και όχι από μαχητικά όμως δεν παύει ο αριθμός να είναι υψηλός και η Άγκυρα να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο με κάθε τρόπο.

Η Τουρκία προχωρά σε διμέτωπες προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο και κλιμακώνει την κατάσταση.

Οι Επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις και αναμένουν την μεγάλη αεροναυτική τουρκική άσκηση “Θαλασσόλυκος” (Acik Deniz) για να δουν αν θα προκαλέσουν περαιτέρω ή θα επιχειρήσουν κάτι διαφορετικό.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 9η ΜΑΪΟΥ 2019

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 5 (5x2F16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 2 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 12

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 6

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 9

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 57 (33 από τα CN-235)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 7

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Χθες εξάλλου πέταξε για δεύτερη φορά και το πρώτο P-3B Orion.

Επίσης οι Τούρκοι χρησιμοποιούν και τα εγχώριας κατασκευής drone και ετοιμάζονται να ρίξουν και αυτά στις παραβιάσεις στο Αιγαίο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου «ANADOLU», ένα εκ των τριών ΜΕΑ (Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών) ANKA-B του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού έχει εξοπλιστεί με με σύστημα Ραντάρ Συνθετικού Διαφράγματος (SAR) και διεξάγει αναγνωριστικές πτήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο