ΣΟΑ στη Μέγιστη (Καστελόριζο) εγκαινίασε ο Καμμένος

Την κατασκευή των οικίσκων στους οποίους θα διαμείνουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι οικογένειές τους εγκαινίασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος

Την κατασκευή των οικίσκων στους οποίους θα διαμείνουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι οικογένειές τους εγκαινίασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Παράλληλα αναφέρθηκε στο μισθολόγιο των ΕΔ επισημαίνοντας ότι δεν θα γίνει καμία επιπλέον περικοπή στις αποδοχές των στελεχών.

«Δεν θα επιτρέψουμε καμία πλέον περικοπή στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και θα πράξουμε όλα τα δέοντα για να αποκατασταθεί η συνταγματική τάξη και να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχέση με το μισθολογικό των Ενόπλων Δυνάμεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τους οικίσκους κατασκευάστηκαν με μέσα και από το προσωπικό του 95ου Τάγματος Μηχανικού Εθνοφυλακής. Αποτελεί μέρος του συνολικού προγράμματος με έμφαση στα νησιά και στον Έβρο. Και θα ακολουθήσουν η Ήπειρος και η Μακεδονία. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο τη διετία 2015-16 σημειώθηκε αύξηση στο 100% στον αριθμό των διαμερισμάτων σε σχέση με τη διετία 2013-14. Για το Καστελόριζο, με την ολοκλήρωση των πέντε επιπλέον οικίσκων και των τριών συγκροτημάτων κατοικιών, που καλύπτουν το 80% του προσωπικού. Για το 2017, τα Επιτελεία έχουν προγραμματίσει από 95 έως 120 σπίτια τα οποία θα γίνουν με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

«Στόχος μας είναι το 2017, με τη βοήθεια και του ιδιωτικού φορέα, αλλά και κονδυλίων που θα εξασφαλίσουμε από τους εξοπλισμούς, διότι θεωρούμε ότι ο ανθρώπινος παράγων είναι το μεγαλύτερο όπλο που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, θα φτάσουμε – και θα ξεπεράσουμε ίσως – τα 400 σπίτια για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων», πρόσθεσε ο ΥΠΕΘΑ. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδεύονταν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη. Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, επισκέφθηκε τα φυλάκια στη νήσο Στρογγύλη και τη νήσο Ρω, όπου θα διανυκτερεύσει.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο