Σήμερα το Yavuz στην Καρπασία

Σήμερα το Yavuz στην Καρπασία

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να φτάσει στα ανοιχτά της Καρπασίας το το τουρκικό γεωτρύπανο Yavuz. Το πλοίο απέλευσε στις 7.00 το πρωί του Σαββάτου για τον τελικό προορισμό του. Σύμφωνα με το “Φιλελεύθερο” Κύπρου δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές σημείο του στόχου “Karpaz-1”, όμως η Άγκυρα θα εκδώσει παράνομη Navtex για το σημείο της

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να φτάσει στα ανοιχτά της Καρπασίας το το τουρκικό γεωτρύπανο Yavuz. Το πλοίο απέλευσε στις 7.00 το πρωί του Σαββάτου για τον τελικό προορισμό του.

Σύμφωνα με το “Φιλελεύθερο” Κύπρου δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές σημείο του στόχου “Karpaz-1”, όμως η Άγκυρα θα εκδώσει παράνομη Navtex για το σημείο της γεώτρησης.

Yπενθυμίζεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, εξέδωσε Navtex, δεσμεύοντας μεγάλη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο που καλύπτει μεγάλο μέρος του τεμαχίου 3 και μέρος του τεμαχίου 2 της κυπριακής ΑΟΖ, εντός της περιοχής ευθύνης του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης, για ναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά για τη Δευτέρα 1η Ιουλίου που θα επαναληφθεί και την Τετάρτη 10 Ιουλίου.

Το νοτιοανατολικό άκρο της περιοχής που δεσμεύτηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία, συνορεύει με τον στόχο «Σουπιά», όπου ερευνητική γεώτρηση παρεμποδίστηκε από τουρκικά πολεμικά πλοία τον Φεβρουάριο του 2018.

 

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο