Ρωσία: Εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου τελευταίας τεχνολογίας Kinzal

Ρωσία: Εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου τελευταίας τεχνολογίας Kinzal

Εκτοξεύτηκε χθες ενώπιον του πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος παρακολούθησε παράλληλα ναυτικές στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν κοντά στην Κριμαία, ο πρώτος ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος, που αποτελεί την “τελευταία λέξη” της διαστημικής τεχνολογίας. Ο βαλιστικός πύραυλος ονομάζεται Kh-47M2 Kinzhal (“dagger”) και είναι ο πρώτος που δεν χρησιμοποιεί γόμωση για καύσιμο. Στις στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα

Εκτοξεύτηκε χθες ενώπιον του πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος παρακολούθησε παράλληλα ναυτικές στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν κοντά στην Κριμαία, ο πρώτος ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος, που αποτελεί την “τελευταία λέξη” της διαστημικής τεχνολογίας. Ο βαλιστικός πύραυλος ονομάζεται Kh-47M2 Kinzhal (“dagger”) και είναι ο πρώτος που δεν χρησιμοποιεί γόμωση για καύσιμο.

Στις στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα με την εκτόξευση, συμμετείχαν περισσότερα από 30 πολεμικά πλοία, ένα υποβρύχιο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και περισσότερα από 40 μαχητικά αεροσκάφη των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας (Πολεμική Αεροπορία).

Ο πύραυλος εκτοξευθηκε από αεροσκάφος MiG-31BM. Το όπλο είναι μια απευθείας προσαρμογή της κεφαλής τού τακτικού βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς (SRBM) Iskander 9K720 (SS-26 Stone)/Iskander-Μ 9M723 για αεροεκτοξευόμενη χρήση.

Στο καθοδικό σκέλος της τροχιάς της η ταχύτητα φτάνει τα 2.100-2.600 m/s (6-7 Mach) πλήττοντας τον στόχο με ακρίβεια 5-7 μέτρα (CEP).

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο