Πυραύλους “stealth” δοκίμασαν οι Ρώσοι στην Άσκηση VOSTOK-2018

Πυραύλους “stealth” δοκίμασαν οι Ρώσοι στην Άσκηση VOSTOK-2018

Τα στρατιωτικά γυμνάσια Vostok-2018 πραγματοποιούνται σε ξηρά και θάλασσα σε περιοχές της ρωσικής Άπω Ανατολής και στον Ειρηνικό Ωκεανό από τις 11 έως τις 17 Σεπτεμβρίου

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποίησαν «αόρατους» πυραύλους, οι οποίοι υπερτερούν τεχνολογικά οποιωνδήποτε άλλων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικέης άσκησης “Μαμούθ” με την ονομασία Vostok-2018. Οι Ρώσοι εκτόξευσαν τους πυραύλους stealth στο πεδίο στρατιωτικών γυμνασίων και δοκιμών στην Μπουριάτια κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Τη σχετική ανακοίνωση για τις δοκιμές πυραύλων αυτού του τύπου, έκανε ο διοικητής της 76ης μεραρχίας αντιαεροπορικής άμυνας συνταγματάρχης Σεργκέι Τίχονοφ στο εβδομαδιαίο περιοδικό του στρατού Zvezda. «Στα γυμνάσια χρησιμοποιήθηκαν ιδιαίτεροι στόχοι-αντίγραφα πυραύλων με τεχνολογία stealth, που τους κάνει ‘αόρατους’», δήλωσε ο Τίχονοφ επισημαίνοντας ότι «οι εν λόγω πύραυλοι-στόχοι υπερτερούν των αντίστοιχων ξένων πραγματικών πυραύλων».

Η ρωσική στρατιωτική άσκηση με την ονομασία Vostok-2018 διεξάγεται σε ξηρά και θάλασσα σε περιοχές της ρωσικής Άπω Ανατολής και στον Ειρηνικό Ωκεανό από τις 11 έως τις 17 Σεπτεμβρίου, υπό το βλέμμα του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου.

Στα γυμνάσια Vostok-2018, που θεωρούνται τα μεγαλύτερα γυμνάσια που έχουν πραγματοποιηθεί στη Ρωσία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, συμμετέχουν 300.000 Ρώσοι στρατιωτικοί, περισσότερα από 1.000 αεροπλάνα, ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, περίπου 36.000 άρματα μάχης , τεθωρακισμένα οχήματα , άλλου τύπου οχήματα, περίπου 80 πολεμικά πλοία καθώς και πλοία υποστήριξης.

Πηγή: zvezda, TASS

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο