Πυραύλους κρουζ Brahmos θα χρησιμοποιούν οι φρεγάτες του Ινδικού Πολεμικού Ναυτικού

Πυραύλους κρουζ Brahmos θα χρησιμοποιούν οι φρεγάτες του Ινδικού Πολεμικού Ναυτικού

Το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό έχει αρχίσει να παραλαμβάνει πυραύλους κρουζ BrahMos για τις φρεγάτες Talwar (Project 1135.6) ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της BrahMos Aerospace. Οι πρώτες πρώτες φρεγάτες της κατηγορίας Talwar θα εφοδιαστούν με οκταπλό οκτακυτταρικό κατακόρυφο σύστημα εκτόξευσης (VLS) και μονάδα ελέγχου πλοίου για την εκτόξευση των βλημάτων BrahMos, τα οποία θα αντικαταστήσουν το

Το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό έχει αρχίσει να παραλαμβάνει πυραύλους κρουζ BrahMos για τις φρεγάτες Talwar (Project 1135.6) ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της BrahMos Aerospace.

Οι πρώτες πρώτες φρεγάτες της κατηγορίας Talwar θα εφοδιαστούν με οκταπλό οκτακυτταρικό κατακόρυφο σύστημα εκτόξευσης (VLS) και μονάδα ελέγχου πλοίου για την εκτόξευση των βλημάτων BrahMos, τα οποία θα αντικαταστήσουν το ρωσικό 3M-54E Klub-B ως το κύριο πυραυλικό σύστημα.

Το ινδικό πολεμικό ναυτικό ξεκίνησε και τον εκσυγχρονισμό των πλοίων τύπου Talwar 1135.6 που κατασκευάστηκαν στο ναυπηγείο της Βαλτικής, και στο πλαίσιο αυτό θα αντικαταστήσουν τους πυραύλους απεργίας Klub-N από το BrahMos SLCM (ναυτική – κατά πλοίων- έκδοση). Οι εργασίες σχετικά με τα δύο πρώτα αναβαθμισμένα πλοία της κατηγορίας Talwar έχουν ήδη αρχίσει στο ναυπηγείο Yantar, μέρος της εταιρείας United Shipbuilding Corporation (USC) της Ρωσίας, στο Καλίνινγκραντ.

Επισημαίνετα ότι η Ρωσία ναυπήγησε έξι φρεγάτες Talwar για το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό την περίοδο 2003-2013.

Η παραλλαγή SLCM του BrahMos μπορεί να πετάξει 3-4 μέτρα πάνω από τη θάλασσα για να αποφύγει την ανίχνευση και είναι ικανή να ταξιδεύει σε ταχύτητες μέχρι Mach 3.0, καθιστώντας τον έναν από τους ταχύτερους πυραύλους κρουαζ στον κόσμο.

Τέσσερα αναβαθμισμένα πολεμικά πλοία της κατηγορίας Talwar – οι φρεγάτες κατευθυνόμενων πυραύλων του Admiral Grigorovich-class (Έργο 1135.6P / M) θα εξοπλίζονται επίσης με το BrahMos SLCM.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο