Πρώτη αποστολή για τα F-35B στο Αφγανιστάν

Πρώτη αποστολή για τα F-35B στο Αφγανιστάν

Η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε κατά προκαθορισμένου στόχου των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ενώ τα F-35B ανήκαν στην δύναμη των πεζοναυτών επί του πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων USS Essex.

Την πρώτη τους επίσημη αεροπορική αποστολή, μια επιχείρηση βομβαρδισμού πραγματοποίησαν μαχητικά 5ης γενιάς F-35B του Σώματος των Πεζοναυτών, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ επικαλούμενα αμερικανικές στρατιωτικές πηγές.

Η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε κατά προκαθορισμένου στόχου των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ενώ τα F-35B ανήκαν στην δύναμη των πεζοναυτών επί του πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων USS Essex.

Την επιτυχία της αεροπορικής επιχείρησης επιβεβαίωσαν οι πεζοναύτες με ανακοίνωση στην οποία αναφέρθηκε: “Στη διάρκεια της αποστολής τα μαχητικά F-35B πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή, υποστηρίζοντας επίγειες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις, ενώ ο βομβαρδισμός χαρακτηρίστηκε ως επιτυχής από τον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων.”

Το F-35Β είναι η μία από τρεις εκδόσεις στις οποίες και παράγεται και έχει τη δυνατότητα κάθετης από/προσνήωσης από τα καταστρώματα πλοίων, με πτητική συμπεριφορά παρόμοια με αυτήν του ελικοπτέρου, στο αρχικό στάδιο της πτήσης. Η δυνατότητα αυτή επιτρέπει στην αναφερόμενη έκδοση του F-35 την χρήση μικρότερων διαδρόμων.

Πηγή: CNN.com, militarytimes.com

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο