Προκαλούν οι Αλβανοί: Πυροδοτούν ανθελληνικό κλίμα

Προκαλούν οι Αλβανοί: Πυροδοτούν ανθελληνικό κλίμα

Οι Αλβανοί προκαλούν "βλέποντας διώξεις που δεν υπάρχουν" σε μια προσπάθεια να ισοφαρίσουν τη δολοφονία του Κωσταντίνου Κατσίφα.

 

Το ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας ξέχασε ότι οι Αλβανοί συμμετέχουν σε όλες τις εκφάνσεις κοινωνικής και οικονομικής ζωής και εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το έγκλημα με θύμα νεαρό αλβανικής καταγωγής στην Καβάλα (αλλά ξεχνάει τους Αλβανούς εγκληματίες), που υποστηρίζει ότι υπάρχει για κύμα διωγμών και «σειρά δολοφονιών Αλβανών» τις τελευταίες δυο εβδομάδες στην Ελλάδα που προκαλούν «αγανάκτηση» στην Αλβανία.

Στις περιπτώσεις που αναφέρεται το Αλβανικό ΥΠΕΞ, εκτός του άτυχου Αλβανού που δολοφονήθηκε στην Κέρκυρα από πολίτη που φέρεται να είχε σχέση με την Χρυσή Αυγή, συμπεριλαμβάνεται και ο θάνατος του διακινητή ναρκωτικών σε ανταλλαγή πυρών με την συνοριοφυλακη πριν μερικές ημέρες αλλά και το έγκλημα με θύμα τον 18χρονο Μάριο Ισακ αλβανικής καταγωγής που βρέθηκε νεκρός σε πολυκατοικία της Καβάλας τα ξημερώματα της Τετάρτης, περιπτώσεις που είτε έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης είτε αφορούν το κοινό έγκλημα. Και πάντως δεν υπάρχει σε καμιά περίπτωση προσπάθεια συγκάλυψης ή παρακώλυσης των ερευνών.

Το Αλβανικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση του εκφράζει την «βαθιά αγανάκτηση για την απώλεια των συμπατριωτών, ένα αίσθημα που αυξάνεται από την καθυστέρηση στην εξιχνίαση των γεγονότων από ελληνικής πλευράς». Στην ανακοίνωση επίσης το αλβανικό ΥΠΕΞ καταδικάζει έντονα το υπόβαθρο του εξτρεμισμού και της ρητορικής μίσους που συνοδεύει αυτά τα γεγονότα στη γειτονική χώρα και καλεί τις ελληνικές αρχές να καταδικάσουν και να μην επιτρέψουν οποιαδήποτε απόπειρα της Χρυσής Αυγής και άλλων εξτρεμιστικών ομάδων να παραβιάσουν την ασφάλεια και αξιοπρέπεια των Αλβανών που εργάζονται και συνεισφέρουν στη γειτονική χώρα». Και συνεχίζει: «Υπό αυτές τις συνθήκες που οι συμπατριώτες μας νιώθουν την πίεση μιας πρωτοφανούς εκστρατείας μίσους και βίας, το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την δέσμευση του Αλβανικού κράτους να προσφέρει στα θύματα και στις οικογένειες τους την αναγκαία νομική και οικονομική στήριξη και την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους ως μελών της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής κοινότητας που ζει, σπουδάζει και προσφέρει επι δεκαετίες στην Ελλάδα».

η ελληνική απάντηση

Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου αναφορικά με τη σημερινή ανακοίνωση του αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών για το θάνατο Αλβανού πολίτη στην περιοχή της Καβάλας, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, δήλωσε τα εξής: «Η Ελλάδα είναι μία ευρωπαϊκή χώρα, όπου το Κράτος Δικαίου λειτουργεί αποτελεσματικά. Οι αρμόδιες Αρχές επιλήφθηκαν άμεσα των υποθέσεων που αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, οι οποίες διερευνήθηκαν και ήδη εξιχνιάστηκαν, ως αναφέρεται άλλωστε και σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Η αποφασιστικότητα των Ελληνικών Αρχών να πατάξουν το έγκλημα σε κάθε μορφή του είναι δεδομένη. Ομοίως επαναλαμβάνουμε την αυτονόητη καταδίκη μας σε κάθε μορφή βίας και ρατσισμού, που μπορεί να κοστίσει και ανθρώπινες ζωές. Οι γενικεύσεις που επιχειρεί το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών συνδέοντας διαφορετικές ποινικές υποθέσεις και αποδίδοντάς αυτές σε “ακήρυκτη εκστρατεία μίσους και βίας”, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι απαράδεκτες. Αναμένοντας το τελικό πόρισμα για το θάνατο του Έλληνα πολίτη, Κωνσταντίνου Κατσίφα, από πυρά των αλβανικών δυνάμεων ασφαλείας, καλούμε το Υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος χώρας να επιδείξει υπευθυνότητα καθώς και την απαιτούμενη από τις περιστάσεις ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση”.

Πηγή: Λειτουργεί αποτελεσματικά το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, απάντησε η Αθήνα στους Αλβανούς https://hellasjournal.com/2018/12/leitoyrgei-apotelesmatika-to-kratos-dikaioy-stin-ellada-apantise-i-athina-stoys-alvanoys/

Πηγή: ΑΠΕ

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο