Πρωϊνή τουρκική υπέρπτηση πάνω από την Παναγία των Οινουσσών

Πρωϊνή τουρκική υπέρπτηση πάνω από την Παναγία των Οινουσσών

Το πρωί επέλεξαν τα τουρκικά μαχητικά να πετάξουν πάνω από ελληνικό νησί και συγκεκριμένα πάνω από την Παναγία των Οινουσσών. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, δυο τουρκικά F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών στις 09.02 το πρωί λίγο αργότερα πέταξαν πάνω από την νήσο Παναγιά Οινουσσών σε ύψος 24.000 ποδών και αμέσως μετά εξήλθαν

Το πρωί επέλεξαν τα τουρκικά μαχητικά να πετάξουν πάνω από ελληνικό νησί και συγκεκριμένα πάνω από την Παναγία των Οινουσσών.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, δυο τουρκικά F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών στις 09.02 το πρωί λίγο αργότερα πέταξαν πάνω από την νήσο Παναγιά Οινουσσών σε ύψος 24.000 ποδών και αμέσως μετά εξήλθαν στις 9.03 από τον εθνικού εναέριου χώρου χρησιμοποιώντας αεροδιάδρομο βορειανατολικά της Χίου.

Σημειώνεται ότι η Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Κάμμενος βρίσκεται στις ΗΠΑ όπου έχει σημαντικές συναντήσεις για ζητήματα αμυντικής συνεργασίας με τους Αμερικανούς, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ” σε ολόκληρο των ελλαδικό χώρο.

Παρόλα αυτά η Άγκυρα προέβη και πάλι σε πρόκληση αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο