Προειδοποιεί την Τουρκία ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα

Προειδοποιεί την Τουρκία ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα

Νέα προείδοποίηση έστειλαν οι ΗΠΑ στην Τουρκία και στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσω του νέου Πρέσβη στην Άγκυρα Ντέιβιντ Σάτερφιλντ. Κατά την διάρκεια της ακρόασης του στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, για την έγκριση του διορισμού του, ανέφερε οτι οι Ηνωμένες Πολιτείες προβληματίζονται βαθύτατα για την κατάσταση της τουρκικής Δημοκρατίας. Ο κ. Σάτερφιλντ

Νέα προείδοποίηση έστειλαν οι ΗΠΑ στην Τουρκία και στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσω του νέου Πρέσβη στην Άγκυρα Ντέιβιντ Σάτερφιλντ.

Κατά την διάρκεια της ακρόασης του στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, για την έγκριση του διορισμού του, ανέφερε οτι οι Ηνωμένες Πολιτείες προβληματίζονται βαθύτατα για την κατάσταση της τουρκικής Δημοκρατίας.

Ο κ. Σάτερφιλντ επανέλαβε λέξη προς λέξη το σαφές μήνυμα του Αντιπροέδρου Μάικ Πένς, πως η Τουρκία καλείται να επιλέξει αν θέλει να παραμείνει μέλος στην ισχυρότερη στρατιωτική συμμαχία στον κόσμο ή να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της συμμαχώντας με τους εχθρούς των ΗΠΑ.

Εύχομαι η Τουρκία, είπε, να μην κάνει την απερίσκεπτη κίνηση και να προχωρήσει με την αγορά των S-400, γιατί κάτι τέτοιο θα σημάνει οτι θα διακοπεί η συμμετοχή της στο πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35, δεν θα παραλάβει τους Πάτριοτ και θα της επιβληθούν κυρώσεις, είπε ο κ Σάτερφιλντ.

Αναφερόμενος δε στις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη είπε οτι οι ΗΠΑ θα παρακολουθούν στενά πως εξελίσσεται η διαδικασία, τονίζοντας οτι η ελεύθερη, δίκαιη και διαφανής εκλογική διαδικασία είναι βασικός πυλώνας μιας δημοκρατικής κοινωνίας.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο