ΠΟΜΕΝΣ: Τι γίνεται με τα Κοινωνικά Προνοιακά Επιδόματα (Φοιτητικό-Επιδότηση ενοικίου)

ΠΟΜΕΝΣ: Τι γίνεται με τα Κοινωνικά Προνοιακά Επιδόματα (Φοιτητικό-Επιδότηση ενοικίου)

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας ότι με το σχετικό έγγραφο, (https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/746-pomens-stegastiko-epidoma-foititon-doste-amesa-lysi), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ), είχε αναδείξει τις δυσχέρειες που έχουν επέλθει σε μεγάλη μερίδα στρατιωτικών, οι οποίοι αποκλείονταν από την λήψη του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος, εξαιτίας της αύξησης του εισοδήματός τους για το 2018 από την καταβολή των αναδρομικών. Επιπρόσθετα ανάλογες δυσχέρειες παρατηρήθηκαν

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας ότι με το σχετικό έγγραφο, (https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/746-pomens-stegastiko-epidoma-foititon-doste-amesa-lysi), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ), είχε αναδείξει τις δυσχέρειες που έχουν επέλθει σε μεγάλη μερίδα στρατιωτικών, οι οποίοι αποκλείονταν από την λήψη του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος, εξαιτίας της αύξησης του εισοδήματός τους για το 2018 από την καταβολή των αναδρομικών.

Επιπρόσθετα ανάλογες δυσχέρειες παρατηρήθηκαν και σε άλλες σχετικές κοινωνικές πρόνοιες του νόμου (π.χ. Επίδομα Στέγασης, το οποίο αποτελεί προνοιακό πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου). Κατόπιν τούτου ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, σε συνεργασία με την Αντιπροεδρία Οικονομικών & Νομικών θεμάτων και την Αντιπροεδρία Μέριμνας Προσωπικού, επικοινώνησε με τα Υπουργεία Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την διευθέτηση του προβλήματος.

Τόσο το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων όσο και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με απάντηση που μας απέστειλε η κα. Αναστασία Παρασκευοπούλου από το Τμήμα Κοινωνικών Πολιτικών Στέγασης της Δ/νσης Καταπολέμησης της Φτώχειας, μας διαβεβαίωσαν ότι έχει ζητηθεί ήδη από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η εξαίρεση του αναδρομικού ποσού των ένστολων κατά τον έλεγχο των εισοδηματικών κριτηρίων για τις αιτήσεις του Επιδόματος Στέγασης και αναμένουν την υλοποίηση της εντός των επόμενων ημερών, οπότε και θα μας ενημερώσουν σχετικά.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο