ΠΟΜΕΝΣ: Πρόταση για την Υπουργική Απόφαση περί κριτηρίων μεταθέσεων

ΠΟΜΕΝΣ: Πρόταση για την Υπουργική Απόφαση περί κριτηρίων μεταθέσεων

Για μελέτη και εκπόνηση νέας Υπουργικής Απόφασης, εφαρμόσιμη από τις μεταθέσεις έτους 2019 ώστε να υπάρξει ομαλή προσαρμογή των νέων δεδομένων, άνευ αιφνιδιασμού, καθώς και επάρκεια χρόνου για πλήρη ενημέρωση των στελεχών από τους αντίστοιχους Κλάδους των Ε.Δ.

Εφαρμογή Υπουργικής Απόφασης Φ.411/1/294483Σ.797/6-2-2018/ΓΕΕΘΑ/Β1 «Καθορισμός Συμβουλίων Μεταθέσεων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Εξειδίκευση των κριτηρίων και λοιπών θεμάτων που αφορούν στις τοποθετήσεις, τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις των αξιωματικών, ανθυπασπιστών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων»

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

  1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών-Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., επανέρχεται στο μείζον θέμα της παραμετροποίησης των κριτηρίων μεταθέσεων των στελεχών των Ε.Δ. όπως αυτά εξειδικεύτηκαν με την ως άνω Υπουργική Απόφαση.
  2. Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. από την εν αρχή έκδοσης της νέας Υπουργικής Απόφασης, επισήμανε έγκαιρα αστοχίες και δυσλειτουργίες εφαρμογής της και ιδίως αυτές που αφορούν στην έλλειψη επαρκούς και έγκαιρης πληροφόρησης βάση νέων δεδομένων για υποβολή τόπων προτίμησης.
  3. Περαιτέρω με νεότερο έγγραφο γνωρίστηκαν προβλήματα στη διαδικασία εκπόνησης των μορίων μεταθετικότητας τα οποία θέτουν σε δυσμενή θέση μεγάλο αριθμό στελεχών των Ε.Δ.
  4. Μέχρι σήμερα η Ομοσπονδία μας έγινε αποδέκτης πλειάδας παραπόνων τα οποία γιγαντώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, περί λανθασμένης έκδοσης μοριοδότησης καθώς και ελλιπούς πληροφόρησης των στελεχών υπό το υφιστάμενο καθεστώς.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

 

  1. Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. εμμένει στο αρχικό της αίτημα:

α.    Για μελέτη και εκπόνηση νέας Υπουργικής Απόφασης, εφαρμόσιμη από τις μεταθέσεις έτους 2019 ώστε να υπάρξει ομαλή προσαρμογή των νέων δεδομένων, άνευ αιφνιδιασμού, καθώς και επάρκεια χρόνου για πλήρη ενημέρωση των στελεχών από τους αντίστοιχους Κλάδους των Ε.Δ.

     β.    Για συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ώστε να τεθούν εκ βάθρων νέα κριτήρια κατόπιν διαβούλευσης τα οποία και να τύχουν της πλήρους αποδοχής των εν ενεργεία στελεχών των Ε.Δ., αποκόπτοντας φαινόμενα δυσαρέσκειας και θεραπεύοντας πτυχές αναξιοκρατίας και αδιαφάνειας.

  1. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση και πληροφορία καθώς και για δια ζώσης συνάντηση προς ανάπτυξη των δίκαιων προτάσεων της Ομοσπονδίας μας.
  2. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Διοικητικών Θεμάτων & Προσωπικού: Μακράκης Αθανάσιος

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο