ΠΟΜΕΝΣ: Βολές κατά της κυβέρνησης για το συνδικαλισμό στις ΕΔ

ΠΟΜΕΝΣ: Βολές κατά της κυβέρνησης για το συνδικαλισμό στις ΕΔ

Βολές κατά τις κυβέρνησης εξαπολύει η ΠΟΜΕΝΣ για το συνδικαλισμό στις ΕΔ και κατηγορεί ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για επέμβαση στις ομοσπονδίες των στρατιωτικών. Μάλιστα ζητάει από τον υπουργό να διασφαλίσει τα δικαιώματα των στρατιωτικών και των εκπροσώπων τους Επισημαίνεται ότι αρχικά δημιουργήθηκε η ΠΟΕΣ, στη συνέχεια η ΠΟΜΕΝΣ, προσέφυγαν στα δικαστήρια και πρόσφατα φαίνεται ότι

Βολές κατά τις κυβέρνησης εξαπολύει η ΠΟΜΕΝΣ για το συνδικαλισμό στις ΕΔ και κατηγορεί ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για επέμβαση στις ομοσπονδίες των στρατιωτικών. Μάλιστα ζητάει από τον υπουργό να διασφαλίσει τα δικαιώματα των στρατιωτικών και των εκπροσώπων τους

Επισημαίνεται ότι αρχικά δημιουργήθηκε η ΠΟΕΣ, στη συνέχεια η ΠΟΜΕΝΣ, προσέφυγαν στα δικαστήρια και πρόσφατα φαίνεται ότι παρέμεινε η ΠΟΜΕΝΣ.

Η ΠΟΜΕΝΣ με ανακοινώσεις αναφέρει:

Η Ομοσπονδία μας παρακολουθεί στενά όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες δύο ημέρες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με τις αλλεπάλληλες τροπολογίες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ που αποκλειστικό σκοπό έχουν να επανεισάγουν «από το παράθυρο» όσους η Ελληνική Δικαιοσύνη και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων έθεσαν στο περιθώριο του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η καινοφανής πρόταση για ύπαρξη περισσότερων της μιας Ομοσπονδιών στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων σίγουρο είναι ότι δεν υπηρετεί ούτε την βέλτιστη εκπροσώπηση των συναδέλφων ούτε την διαφύλαξη της πολιτικής ουδετερότητας του στρατεύματος.

Το μόνο που επιτυγχάνει είναι να νομιμοποιήσει όσους επί σειρά ετών παρανομούσαν και παραβίαζαν το θεσμικό πλαίσιο, αυτούς που, όπως σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα, ήταν και παραμένουν «αγαπημένα παιδιά» της Πολιτικής Ηγεσίας.

Διερωτόμαστε με ποιο σθένος θα συγκρουστούν και θα παλέψουν αύριο για τα συμφέροντα των συναδέλφων, όσοι σήμερα ωφελούνται προκλητικά από φωτογραφικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

Είμαστε σίγουροι ότι οι στρατιωτικοί έχουν κρίση, αντίληψη και μνήμη και θα γυρίσουν την πλάτη σε όσα μορφώματα προκύψουν από το θεσμικό πλαίσιο «α λα καρτ» που επιχειρείται να δημιουργηθεί”

Καλεί τον υπουργό να διασφαλίσει τα δικαιώματα των στρατιωτικών:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Μέσα στις διάφορες ρυθμίσεις που περιελήφθησαν στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες, 18.4.2019 από τη Βουλή των Ελλήνων, περιέχεται και διάταξη με την οποία καθιερώνεται αμετάθετο μόνο των διοικητικών συμβουλίων των δευτεροβάθμιων οργανώσεων. Ως εκ τούτου, με τις ρυθμίσεις αυτές φαίνεται καταρχήν να καταργείται το αμετάθετο που διασφαλιζόταν για έως πέντε (5) μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των πρωτοβάθμιων Ενώσεων.

Η ρύθμιση αυτή, αν δεν οφείλεται σε αβλεψία και ατυχή νομοτεχνική διατύπωση, συνιστά οπισθοδρόμηση και υποχώρηση ως προς τα κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά δικαιωμάτα, τα οποία δήθεν υπηρετεί η επίμαχη τροπολογία.

Πρώτιστα όμως, θεωρούμε ότι δεν είναι νοητό μια τέτοια ρύθμιση να τυγχάνει εφαρμογής επί των ήδη εκλεγμένων Διοικητικών Συμβουλίων των πρωτοβάθμιων Ενώσεων. Και τούτο διότι, η εφαρμογή της εν λόγω ρύθμισης επί ήδη εκλεγμένων στελεχών οδηγεί κατ’ ουσίαν σε κατάργηση και απαξίωση της ψήφου των χιλιάδων ανά την Ελλάδα συναδέλφων, που εξέλεξαν τα υφιστάμενα διοικητικά συμβούλια και έδωσαν εντολή για την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους επί ορισμένη θητεία. Οδηγεί δηλαδή σε παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του συνδικαλίζεσθαι και του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, τόσο των εκλεγμένων διοικητικών συμβουλίων όσο και των στρατιωτικών που τα εξέλεξαν.

Ενόψει των ανωτέρω, θεωρούμε απαραίτητη την άμεση παρέμβασή σας, ώστε να αποσαφηνιστεί το ζήτημα με τον κατάλληλο τρόπο (Υπουργική Απόφαση, νομοθετική ρύθμιση) και να διασφαλιστεί άμεσα το αμετάθετο των μελών της διοίκησης των πρωτοβάθμιων Ενώσεων, τουλάχιστον των ήδη εκλεγμένων διοικητικών συμβουλίων, ανεξαρτήτως της Ομοσπονδίας στην οποία αυτές πρόσκεινται. Είναι απαραίτητο να διασφαλισθούν όλες οι πρωτοβάθμιες Ενώσεις, τόσο αυτές που συμπρεύονται με την ΠΟΜΕΝΣ όσο και αυτές που έχουν επιλέξει το δικό τους βηματισμό.

Είναι ευκαιρία, έστω την ύστατη αυτή στιγμή, να αποδείξετε εμπράκτως ότι στηρίζετε τα δικαιώματα των στρατιωτικών και των εκπροσώπων τους, διασφαλίζοντας τον ακηδεμόνευτο ρόλο και τη φωνή τους”.

στο πλαίσιο του ν/σ του ΥΠΕΘΑ και η τοποθέτηση της ΠΟΜΕΝΣ

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο