ΠΟΜΕΝΣ: “Ακροβατούν” οι στρατιωτικοί στις μονάδες κορυφής;

ΠΟΜΕΝΣ: “Ακροβατούν” οι στρατιωτικοί στις μονάδες κορυφής;

υπάρχει Μονάδα κορυφής, που το μόνο μέσο που διατίθεται για την μετακίνηση των Στρατιωτικών είναι ένα μόνο (!!!) λεωφορείο τύπου HINO του 1990

Η επιστολή

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ κατά το παρελθόν είχε κρούσει τον κώδωνα της ανησυχίας, για τα λεωφορεία που μεταφέρουν καθημερινά και κάτω από αντίξοες πολλές φορές καιρικές συνθήκες, τους συναδέλφους μας στις Μονάδες κορυφής.

Όπως πληροφορούμαστε μετά το προχθεσινό έντονο κύμα κακοκαιρίας, υπάρχει Μονάδα κορυφής, που το μόνο μέσο που διατίθεται για την μετακίνηση των Στρατιωτικών είναι ένα μόνο (!!!) λεωφορείο τύπου HINO του 1990!!! Επιπρόσθετα με το ανωτέρω, υπάρχει έκδηλη η ανησυχία του αποκλεισμού λόγω των έντονων χιονοπτώσεων σε συνδυασμό με την καθημερινή ή μη πρόβλεψη, παρουσίας Ιατρού υπηρεσίας.

Ελπίζουμε σε όλες τις Μονάδες και όλως ιδιαιτέρως στις Μονάδες κορυφής, οι συνάδελφοι στρατιωτικοί, που εκτελούν την προγραμματισμένη τους 24ωρη υπηρεσία σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, να μην είναι στην τύχη τους, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αν απαιτηθεί.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

Η ΠΟΜΕΝΣ από πέρυσι είχε εκφράσει τις αγωνίες των συναδέλφων μας, που μετακινούνται από και προς τις Μονάδες κορυφής, ζητώντας να αξιολογηθεί τόσο η κατάσταση των λεωφορείων που εκτελούν τα δρομολόγια αυτά, σε συνθήκες παγετού και ψύχους, όσο και η πρόνοια για καθημερινή στελέχωση ιατρού υπηρεσίας.

Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, παραμένουμε στην διάθεσή σας για την όποια διευκρίνηση, έχοντας την βεβαιότητα ότι θα διερευνήσετε τις ανησυχίες που σας παραθέτουμε αλλά και να επιλυθεί το πρόβλημα.

Ως ΠΟΜΕΝΣ και ως εν ενεργεία στρατιωτικοί, αναμένουμε με ανυπομονησία, το 2019 να αποτελέσει στην πράξη, έτος μέριμνας για το προσωπικό που υπηρετεί στις Μονάδες αυτές – στις Μονάδες κορυφής, αλλά και το πρόβλημα που υφίσταται στις μετακινήσεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω της παλαιότητας των μεταφορικών μέσων.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο