Πολλαπλές υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο

Πολλαπλές υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο

F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας (ΤΗΚ) προχώρησαν σε επτά υπερπτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι και τις νήσους Μαυριά, Λέβιθα, Κίναρο.

Θυμήθηκαν τις υπερπτήσεις καλοκαιριάτικα οι Τούρκοι και είπαν να συμπληρώσουν και στατιστικά που τους έλλειπαν από τους προηγούμενους μήνες λόγω των επιχειρήσεων σε Συρία και Ιράκ.
Έτσι F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας (ΤΗΚ) προχώρησαν σε επτά υπερπτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι και τις νήσους Μαυριά, Λέβιθα, Κίναρο.

Συγκεκριμένα, σχηματισμός αποτελούμενος από τέσσερα F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 10.35, ανάμεσα σε Χίου και Λέσβου. Ο σχηματισμός “έσπασε” και το ένα ζεύγος πραγματοποίησε υπερπτήση στις νήσους Μαυρία και Λέβιθα σε ύψος 27.000 ποδών και στη συνέχεια στις 10.49 νέα υπερπτήση στη νήσο Μαυρία στο ίδιο ύψος και εξήλθε του FIR Αθηνών οκτώ λεπτά αργότερα.

To δεύτερο ζεύγος F-16 του σχηματισμού προέδη στις 10.45 σε υπερπτήση στη νήσο Κίναρο και σε ύψος 26.000 ποδών, τρία λεπτά αργότερα στη νήσο Λέβιθα στο ίδιο ύψος και στις 10.50 στη νήσο Μαυρία. Εννέα λεπτά αργότερα πραγματοποίησε υπερπτήση στο Αγαθονήσι σε ύψος 26.000 ποδών και το ν εξήλθε του FIR Αθηνών στις 11:03, ανάμεσα από Σάμου και Κω.

 

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο