ΠΟΕΣ: Μέριμνα Προσωπικού – Στολές κλπ

ΠΟΕΣ: Μέριμνα Προσωπικού – Στολές κλπ

Το προσωπικό όμως καλείται να καλύψει επιχειρησιακές ανάγκες καθημερινά και πολλές φορές κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Έτσι πολλά από τα στελέχη καταφεύγουν στη λύση του εμπορίου, όπου εκεί ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει πληθώρα ρουχισμού μη εγκεκριμένου από την Υπηρεσία

Αξιότιμε κε Αρχηγέ.

Σας κοινοποιούμε, ως κάτωθι, το περιεχόμενο επιστολής, που περιήλθε στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας, με το κλασικό ταχυδρομείο και παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας:

«Σας κοινοποιώ το παρακάτω πρόβλημα – σκέψεις μου και παρακαλώ για τις ενέργειές σας. ‘’Στολές εκστρατείας και αρβύλες και μπουφάν, η υπηρεσία δεν έχει χορηγήσει στο προσωπικό εδώ και πολλά χρόνια. Μόνο ελάχιστοι «τυχεροί» έχουν προμηθευτεί από την Υπηρεσία μόνο αρβύλες, ή μόνο μπουφάν. Για τις φόρμες παραλλαγής ουδείς λόγος να γίνεται. Το προσωπικό όμως καλείται να καλύψει επιχειρησιακές ανάγκες καθημερινά και πολλές φορές κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Έτσι πολλά από τα στελέχη καταφεύγουν στη λύση του εμπορίου, όπου εκεί ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει πληθώρα ρουχισμού για όλες τις καιρικές συνθήκες, δυστυχώς μη εγκεκριμένου από την Υπηρεσία. Παρόλα αυτά οι Διοικητές των Μονάδων σε ορισμένες περιπτώσεις κάνουν τα στραβά μάτια προκειμένου να μην παραπονιέται το προσωπικό αλλά και να βγαίνει το έργο. Η εικόνα που παρουσιάζει όμως μια ομάδα στελεχών ή συνεργείου δεν είναι αυτή που θα περίμενε κανείς από ένα σύγχρονο ένοπλο σώμα Ευρωπαϊκής χώρας, θα έλεγε κανείς ότι μοιάζει με παραστρατιωτική αντάρτικη ομάδα της Μέσης Ανατολής ή και της Αφρικής. Για τις φόρμες παραλλαγής Π.Α., εδώ και κάποια χρόνια έχει βγει μια διαταγή που προβλέπει την αντικατάστασή τους όταν εξαντληθούν τα αποθέματα, άγνωστο πότε αφού το καλοκαίρι έγινε διαγωνισμός για προμήθεια στολών παραλλαγής προκειμένου να καλυφτούν οι ανάγκες των νεοσύλλεκτων. Για τις υπόλοιπες υφασμάτινες στολές τελευταία φορά που μας χορήγησε η υπηρεσία ήταν ίσως προ δεκαπενταετίας και άνω. Η υπ΄ αριθμ. 8γ στολή κατέστη υποχρεωτική το 2017, χωρίς η υπηρεσία να χορηγήσει τουλάχιστον ύφασμα. Οπότε όποιο στέλεχος επιθυμούσε να την προμηθευτεί θα έπρεπε να αγοράσει το ύφασμα και να πληρώσει και την αμοιβή του Ράφτη (100 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση). Όσον αφορά για Αξκούς εξ  Ανθστών υπάρχει η ΠαΔ  6-9 η οποία προβλέπει την αυτεπάγγελτη αρχική χορήγηση στους νέους Αξκούς διαφόρων ειδών μεταξύ των οποίων και υφάσματα.  Όμως υφάσματα δεν έχουμε δει και εφόσον όλες οι στολές καθίστανται υποχρεωτικές πρέπει να πληρώσει κάποιος έως και 1000 ευρώ για την προμήθεια αυτών. Σκοπίμως δεν αναφέρω το ξίφος το οποίο αν και περιττό κατά πολλούς, αποτελεί ένδειξη ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης της Υπηρεσίας προς τα στελέχη της. Μήπως θα έπρεπε να διερευνηθεί για ποιο λόγο η Υπηρεσία δεν χορηγεί στα στελέχη της τα πιο αναγκαία είδη από τα παραπάνω;’’»

Αξιότιμε κε Αρχηγέ.

Θεωρώντας de facto την ευαισθησία σας στα προβλήματα του προσωπικού, από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο σοβαρά, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας και την επίλυση των αναφερομένων στην επιστολή προβλημάτων.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο