Πεζοναύτες με drones σε νυχτερινή απόβαση στη Ρόδο

Ασκήσεις για το ΠΝ και τον ΣΞ στη Ρόδο με τη συμμετοχή της 1ης ΤΑΞΑΣ. Χρησιμοποίηση και drones...

Σε ασκήσεις που δεν μας έχει συνηθίσει προέβη το ΓΕΣ το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα. Μεταξύ των σεναρίων που αναπτύχθηκαν ήταν η αποβίβαση πεζοναυτών υπό συνθήκες σκότους, με την υποστήριξη ελικοπτέρων του 1ου ΤΑΞΑΣ και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών του ΣΞ.

Ειδικότερα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο της ΤΑΜΣ «ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ» του Στρατού Ξηράς και της ΤΑΜΣ «ΚΑΤΑΙΓΙΣ – 2016» του Πολεμικού Ναυτικού ασκήθηκαν  Μονάδες της 95 ΑΔΤΕ, της 32 ΤΑΞΠ/Ν, της 1ΗΣ ΤΑΞΑΣ και του 2ΟΥ ΣΕΗΠΠΕΠ.  Προσωπικό και μέσα της 32 ΤΑΞΠ/Ν,  μεταφέρθηκαν στη Ρόδο (Περιοχή Ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ – ΠΕ/95 ΑΔΤΕ) με αρματαγωγά του ΠΝ, κάτω από συνθήκες σκότους, όπου αποβιβάσθηκαν και  αναπτύχθηκαν σε επιλεγμένες θέσεις.

Μονάδες της 95 ΑΔΤΕ εφάρμοσαν διαδικασίες του  Σχεδίου Υποδοχής ενισχύσεων της νήσου. Επιθετικά Ελικόπτερα της 1ΗΣ ΤΑΞΑΣ υποστήριξαν της ενέργεια της 32 ΤΑΞΠ/Ν από αέρος.

Το 2ο ΣΕΗΠΠΕΠ εφάρμοσε διαδικασίες του διακλαδικού δόγματος
Διοικήσεως και Ελέγχου (Command and Control-C2) στην ΠΕ/95 ΑΔΤΕ όπου διεξήγαγε επιχειρησιακή εκπαίδευση Ηλεκτρονικού  Πολέμου και αποστολές Συλλογής Πληροφοριών και Ηλεκτρονικής Επιτήρησης με την εκτέλεση πτήσεων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών.

Εξάλλου από 14 έως 16 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση των Μονάδων της 79 ΑΔΤΕ με Ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, στο πλαίσιο των επιχειρησιακών αναγνωρίσεων της 1ΗΣ ΤΑΞΑΣ.

Εξετάσθηκαν αντικείμενα εντοπισμού – εγκλωβισμού των Ελικοπτέρων από τα συστήματα Αντιαεροπορικής Άμυνας της 79 ΑΔΤΕ, καθώς και συνεργασίας των Τμημάτων Αμέσου Επεμβάσεως της 79 ΑΔΤΕ με μεταφορικά Ελικόπτερα.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο