Πέταξε το πέμπτο τουρκικό F-35

Πέταξε το πέμπτο τουρκικό F-35

Την 1η Οκτωβρίου 2019,  το F-35A με αριθμό σειράς 18-0005 και αριθμό κατασκευής AT-5 πέταξε για πρώτη φορά από το αεροδρόμιο δοκιμών της Lockheed Martin στο Φορτ Ουόρθ του Τέξας με τουρκικά χρώματα κι εθνόσημα. Πρόκειται για αεροσκάφος που είχε ήδη συναρμολογηθεί και βρισκόταν στα τελευταία στάδια των δοκιμών, τα οποία ήταν ήδη προγραμματισμένα και

Την 1η Οκτωβρίου 2019,  το F-35A με αριθμό σειράς 18-0005 και αριθμό κατασκευής AT-5 πέταξε για πρώτη φορά από το αεροδρόμιο δοκιμών της Lockheed Martin στο Φορτ Ουόρθ του Τέξας με τουρκικά χρώματα κι εθνόσημα.

Πρόκειται για αεροσκάφος που είχε ήδη συναρμολογηθεί και βρισκόταν στα τελευταία στάδια των δοκιμών, τα οποία ήταν ήδη προγραμματισμένα και προπληρωμένα, από το σύνολο των 100 μαχητικών ποε είχε συμφωνήσει να αγοράσει η Άγκυρα.

Είναι πιθανό να ακολουθήσει αντίστοιχη δοκιμαστική πτήση και για κάποιο ακόμα από τα επόμενα τουρκικά αεροσκάφη, αν βρίσκεται σε ολοκληρωμένο κατασκευαστικό στάδιο. Προς τα παρών τα υπόλοιπα αεροσκάφη που βρίσκονται στη γραμμή παραγωγής και αρχικά προορίζονται για την τουρκική πολεμική αεροπορία THK θα δωθούν σε άλλες χώρες-πελάτες μέσα στο 2020.

Σύμφωνα με το Scramble, στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 τα τέσσερα υπόλοιπα τουρκικά F-35 παρατηρήθηκαν στην αεροπορική βάση Λουκ της Αριζόνα. Ήταν σταθμευμένα και δεν διατίθεντο για πτητικές λειτουργίες.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο