Πέντε αεροσκάφη για το επόμενο μαχητικό τεστάρει η Ελβετία

Πέντε αεροσκάφη για το επόμενο μαχητικό τεστάρει η Ελβετία

Τα πέντε αεροσκάφη που δοκιμάζονται από την Πέμπτη είναι το σουηδικό JAS-39 Gripen E (Saab), το Γαλλικό Rafale (Dassault), το Eurofighter (Airbus) καθώς και τα δύο αεροσκάφη από τις ΗΠΑ, το Boeing F / A-18 E / F Super Hornet και το Lockheed-Martin F-35A. Το μέγεθος του στόλου δεν έχει ακόμη υπολογιστεί. Θα είναι μέχρι

Τα πέντε αεροσκάφη που δοκιμάζονται από την Πέμπτη είναι το σουηδικό JAS-39 Gripen E (Saab), το Γαλλικό Rafale (Dassault), το Eurofighter (Airbus) καθώς και τα δύο αεροσκάφη από τις ΗΠΑ, το Boeing F / A-18 E / F Super Hornet και το Lockheed-Martin F-35A.

Το μέγεθος του στόλου δεν έχει ακόμη υπολογιστεί. Θα είναι μέχρι το τέλος του έτους βάσει εκθέσεων εμπειρογνωμόνων για κάθε αεροσκάφος. Οι τρέχουσες προβλέψεις δείχνουν συνολικά 30 έως 40 μαχητικά αεροσκάφη. Η δεύτερη πρόσκληση υποβολής προσφορών θα ξεκινήσει τον επόμενο χειμώνα. Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο θα κάνει την επιλογή του στα τέλη του 2020, στις αρχές του 2021.

Όσον αφορά τη φάση αξιολόγησης, όλοι οι υποψήφιοι θα ολοκληρώσουν το ίδιο πρόγραμμα, εξηγεί ο Bernhard Berset, επικεφαλής του υποέργου στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Εξοπλισμού (Armasuisse). Στόχος είναι να ελεγχθούν οι ικανότητες του αεροσκάφους και τα δεδομένα των προσφορών που υποβάλλονται από τους διάφορους κατασκευαστές.

Οι δοκιμές περιλαμβάνουν οκτώ αποστολές με συγκεκριμένα καθήκοντα. Εκτελούνται από ένα ή δύο αεροσκάφη μάχης, οι αποστολές αυτές θα αποτελούνται από 17 απογειώσεις και εκφορτώσεις. Θα επικεντρωθούν σε λειτουργικές πτυχές, τεχνικές πτυχές και ειδικά χαρακτηριστικά.

Εκτός από τα πέντε πολεμικά αεροσκάφη, δύο αέρος μεγάλης εμβέλειας συστήματα εξακολουθούν να βρίσκονται στον αγώνα. Η γαλλική κοινοπραξία Eurosam και η αμερικανική εταιρεία Raytheon υπέβαλαν τις προσφορές τους.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο