Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος συνομιλιών για τα ΜΟΕ με την τουρκική προκλητικότητα να εντείνεται στην Κύπρο

Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος συνομιλιών για τα ΜΟΕ με την τουρκική προκλητικότητα να εντείνεται στην Κύπρο

Παρά τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ, συνεχίζονται οι ελληνοτουρκικές συνομιλίες για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Έτσι σήμερα ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση, που συνοδεύτηκε από την αποστολή και του δεύτερου γεωτρύπανου Yavuz, στην Καρπασία. η ελληνική ανακοίνωση Ολοκληρώθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα στην Άγκυρα, την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, ο 2ος γύρος των συναντήσεων για

Παρά τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ, συνεχίζονται οι ελληνοτουρκικές συνομιλίες για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Έτσι σήμερα ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση, που συνοδεύτηκε από την αποστολή και του δεύτερου γεωτρύπανου Yavuz, στην Καρπασία.

η ελληνική ανακοίνωση

Ολοκληρώθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα στην Άγκυρα, την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, ο 2ος γύρος των συναντήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής αντιπροσωπείας.

Οι συζητήσεις εστιάστηκαν στις δραστηριότητες στο πλαίσιο ΜΟΕ σε τεχνικό επίπεδο, για την πρόληψη και αποφυγή αδικαιολόγητων εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων.

Οι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας έγιναν δεκτοί, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, από τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, κ. Hulusi Akar.

η τουρκική ανακοίνωση

Turkish and Greek Delegations had conducted the first meeting in Athens to discuss the enhancement of the co-operation in the Aegean Sea and the Confidence Building Measures. Second round of the technical meetings between the delegations was carried out in Ankara. At the end of the meetings, the head of the Greek Delegation was received by Minister of National Defense Hulusi Akar.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο