«Όλα καλά» αλλά με τον αυταρχισμό ρε παιδιά τι θα κάνουμε;

«Όλα καλά» αλλά με τον αυταρχισμό ρε παιδιά τι θα κάνουμε;

«Καλά όλα» αυτά, λοιπόν, αλλά, για όποιον δεν το έχει συνειδητοποιήσει, ο ξέφρενος αυτός λαϊκισμός, δυστυχώς οδηγεί, αν δεν έχουμε φτάσει ακόμα, και στον αυταρχισμό. Με το σημερινό καθεστώς η Ελλάδα της μεταπολίτευσης φαίνεται όντως να αλλάζει…

του Βελισσαρίου

Το «όλα καλά» πηγαίνει στην κυβερνητική προπαγάνδα περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια αλλά και τη μετά από αυτά ανάκαμψη και άνθηση της ελληνικής οικονομίας. Ακούσαμε πρόσφατα τον Έλληνα πρωθυπουργό από το βήμα του κοινοβουλίου να μιλάει για αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από διεθνής οίκους αξιολόγησης.  Ο Υπουργός Οικονομικών σε περίπτωση εξόδου της χώρας στις διεθνείς αγορές δε διανοείται όχι να δεχτεί, καν να μιλήσει, για πιστοληπτική γραμμή στήριξης και την ένταξη της στο μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ πιστεύοντας στις «τεράστιες» δυνατότητες της που απέκτησε στα μαγικά του χέρια. Για τα εθνικά θέματα δε θα μιλήσω… «Όλα καλά» φυσικά και εκεί… θα μείνω στο σχόλιο του Αρκά ότι «στις συμφωνίες που κάνει ο πρωθυπουργός μπορεί να μας παίρνουν κάτι, αλλά δίνουμε και κάτι».

Η εγκυρότητα αλλά κυρίως ο στόχος όλων αυτών βέβαια δεν απασχολούν τους ψηφοφόρους, το κομματικό κοινό και πελατεία της κυβέρνησης. Άκουσα τυχαία, περνώντας από δίπλα μου, μια κυρία να μιλάει στο τηλέφωνο και να αναφέρει στον συνομιλητή της με ενθουσιασμό για την προκήρυξη 8.000 νέων θέσεων στο δημόσιο. Έτσι είναι… «Τι να την κάνω την ανάπτυξη της ιδιωτικής οικονομίας και επιχειρήσεων αν το κόμμα φροντίζει για την απασχόληση μου»;;; Επίσης, άκουσα ακόμη και από άνεργους γονείς να εκθειάζουν την απόφαση για παιδικά συσσίτια στα σχολεία. Έτσι είναι… «τι να την κάνω την εργασία αν το παιδί μου σιτίζεται»;;; Άκουσα δε και αρκετούς συνταξιούχους των 300 και 400 ευρώ να ευγνωμονούν για το κοινωνικό μέρισμα. Έτσι είναι… «αδιάφορο το πόσο με φορολογεί ή μου κόβει τη σύνταξη ή το εισόδημα αρκεί μετά να μου επιστρέφει και κάτι»… Το ότι «εξαφανίστηκαν» και οι άστεγοι, που το πας!!! «Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι» δε λέει ο «σοφός» λαός; Στη χώρα αυτή από ότι δείχνουν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολο να αποβάλλει κανείς το λαϊκισμό από μέσα του… τον τραβάει σαν μαγνήτης…

«Καλά όλα» αυτά, λοιπόν, αλλά, για όποιον δεν το έχει συνειδητοποιήσει, ο ξέφρενος αυτός λαϊκισμός, δυστυχώς οδηγεί, αν δεν έχουμε φτάσει ακόμα, και στον αυταρχισμό. Με το σημερινό καθεστώς η Ελλάδα της μεταπολίτευσης φαίνεται όντως να αλλάζει… και αυτή η αλλαγή δεν είναι η μεταπολίτευση αυτή καθαυτή όπως πολλοί θέλουν να διατείνονται ή το «παλιό» έναντι του «καινούργιου» αλλά το αυταρχικό καθεστώς που στήνεται συντονισμένα και με μεγάλη ακρίβεια, κρατικά και παρακρατικά. Η σημερινή κυβερνητική επίθεση και αδιαφορία προς το και στο ελληνικό σύνταγμα στο σύνολο του σχεδόν έχει ξεκινήσει ήδη εδώ και καιρό. Έχει εμφανισθεί με το φαινόμενο της «κακής νομοθέτησης», δηλαδή μέσα από ένα συνεχή και ασταμάτητο καταιγισμό κατάθεσης προς ψήφιση εκπρόθεσμων ή και μη τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια… αμφισβητείται έντονα δε το κατά πόσο μέσα σε ένα τέτοιο πρωτοφανή καταιγισμό αυτός που ψηφίζει έχει ενδιαφερθεί ή έστω προλάβει να διαβάσει τι είναι αυτό… και όχι μόνο…

Με αποκορύφωση τον χειρισμό της υπόθεσης Novartis αλλά και με το δρακόντειο κυριολεκτικά νόμο για τα μέσα ενημέρωσης που δημιούργησε ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο, η κυβέρνηση κινείται για να περιορίσει ταυτόχρονα τα μέσα ενημέρωσης και το δικαστικό σώμα. Ο ρόλος της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου και νυν προϊσταμένης του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, κας Βασιλικής Θάνου, φαίνεται να μην είναι απλά συμβουλευτικός και φυσικά καθόλου τυχαίος. Μήπως άτυπα έχουν δημιουργήσει ένα νέο εθνικό δικαστικό γραφείο με ένα μόνο άτομο στο τιμόνι που φαίνεται ότι έχει την εξουσία να αντικαθιστά τους συνταξιούχους δικαστές και να τοποθετεί μελλοντικούς; Μήπως, άτυπα και αυτό, το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει επίσης την εξουσία να ορίζει δικούς του δικαστές ανάλογα με την υπόθεση που συνεδριάζει;

Από την άλλη, το ΕΣΡ μπορεί και τυπικά να απειλεί με αυστηρές κυρώσεις τους τηλεοπτικούς σταθμούς ακόμα και με κλείσιμο ανάλογα με την «ποιότητα» του προγράμματός τους. Το συμβούλιο αυτό μπορεί να ελέγξει όλα τα δημόσια και ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης μέσω της συμμόρφωση τους σε ένα νεφελώδες πρότυπο πολιτικής ισορροπίας και έχοντας την εξουσία να χρεοκοπήσει οποιονδήποτε ειδησεογραφικό οργανισμό βάζοντας του μεγάλα πρόστιμα.

Οι θεσμοί στο σύνολο τους – δικαιοσύνη, εκκλησία, Τράπεζα της Ελλάδος κ.α. – δέχονται συνεχή κυβερνητική επίθεση. Εκπρόσωποι τους βρίσκονται σε μόνιμη και διαρκή δίωξη και επικοινωνιακό εκφοβισμό ή διαφορετικά bullying… Μαζί με τις αντίστοιχες που πραγματοποιούνται στην Ουγγαρία και στην Πολωνία, η επίθεση αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία από τις ισχυρότερες στη μετασοβιετική Ευρώπη!!!

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι φορολογικοί έλεγχοι γίνονται πλέον με «άνοιγμα» των τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων. Σε πολλές περιπτώσεις όχι μόνο του ελεγχόμενου φυσικού προσώπου αλλά και των λογαριασμών των συνδικαιούχων, που πιθανόν εμφανίζονται στους λογαριασμούς του αρχικά ελεγχόμενου. Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, μισθών, συντάξεων και ακινήτων με χρέη στην εφορία και απλούστερες διαδικασίες για τις κατασχέσεις θυρίδων προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για το 2018. Και όλα αυτά στη «λογική» του ότι ο ελεγχθής ή ο κατηγορούμενος θα πρέπει να αποδείξει την αθωότητα του!!!

Το χαλινάρι στην κοινωνία των πολιτών έχει μπει, όχι με τον περιορισμό όπως θα φανταζόταν κανείς αλλά με την δημιουργία όλο και περισσότερων δικών τους ελεγχόμενων όμως μη κυβερνητικών οργανώσεων στο πλαίσιο αύξησης του κομματικού τους στρατού και αδιαφορίας του πραγματικού χαρακτήρα και δράσεων τους… Για να μη μιλήσουμε για τις «συλλογικότητες» τύπου Ρουβικώνα των οποίων η παράνομη μεν δράση αλλά πάντα στο πλαίσιο ενός «ιερού σκοπού» είναι ανεξέλεγκτη!!!

Με τα ανωτέρω αντιλαμβανόμαστε ότι έχει ξεκινήσει η διάβρωση των ελέγχων και των ισορροπιών της χώρας, η οποία τους βοηθάει να μοιράσουν ανενδοίαστα τα ρουσφέτια της εξουσίας σε στενούς φίλους και επιχειρηματίες.

Σίγουρο είναι ότι θα ακολουθήσει η εκλογική διαδικασία για να μπορέσουν να πάρουν μαζί με την κυβέρνηση και την πλήρη και μόνιμη εξουσία… Πιστεύω η δήλωση της συζύγου του πρωθυπουργού ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση, αλλά δεν πήρε την εξουσία», είναι προμήνυμα του τι έχουμε να περιμένουμε για να γίνει αυτό, να πάρουν δηλαδή και την εξουσία. Η αλλαγή του εκλογικού νόμου είναι δεδομένη και η αναδιάρθρωση του εκλογικού συστήματος της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της ανασύνταξης του εκλογικού χάρτη, παρά τη δημοσκοπική τους κατάρρευση, θα τους βοηθήσει όχι μόνο να πάρουν αλλά να παραμείνουν και να καθιερωθούν μόνιμα στην εξουσία, ακόμα και όταν το κόμμα τους θα έχει κερδίσει λιγότερες ψήφους.

Ο κ. Τσίπρας συγκεντρώνει τόση δύναμη στην Ελλάδα, εν μέρει επειδή δεν αντιμετωπίζει κάποια αντίδραση από τις Βρυξέλλες, την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία βασίστηκε στις αρχές του κράτους δικαίου και της φιλελεύθερης δημοκρατίας.

Το ότι δεν το καταλαβαίνουν οι Βρυξέλλες δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να το καταλάβουμε και εμείς και άμεσα μάλιστα!!! Και αυτό είναι ότι η προσπάθεια συγκέντρωσης τόσης δύναμης από τον κ. Τσίπρα αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για τη δημοκρατία στη χώρα! Ήδη θεωρείται μια δημοκρατία σε απότομη και ανησυχητική παρακμή!!! Και μην ακούσω κανένα να πει ότι και οι προηγούμενοι τα ίδια κάνανε ή οι επόμενοι τα ίδια θα κάνουν γιατί αυτά που γίνονται σήμερα δεν τα έχουμε δει ούτε και πρόκειται να τα δούμε από καμία άλλη ελληνική κυβέρνηση τουλάχιστον των κομμάτων του αποκαλούμενου δημοκρατικού τόξου.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο