Ο υβριδικός πόλεμος της Τουρκίας στην Ελλάδα και η μη αντίδρασή μας

Ο υβριδικός πόλεμος της Τουρκίας στην Ελλάδα και η μη αντίδρασή μας

Όταν ο αντίπαλος σε "μετράει" ενώ παράλληλα διεξάγαγει εναντίον σου υβριδικό πόλεμο θα έπρεπε τουλάχιστον να λάβεις σοβαρά τα μέτρα σου και να εμπλακείς σε αντίστοιχες επιχειρήσεις. Φυσικά υπάρχουν και οι "άλλοι" που δεν βλέπουν υβριδικούς πολέμους και πάλι θα πέσουν από το συννεφάκι τους...

του Κυνικού

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες περιστατικών τα οποία μας δημιουργούν μια διαρκώς αυξανόμενη ανησυχία. Ανησυχία όχι λόγω των προθέσεων των πρωταγωνιστών των περιστατικών αλλά για την κατανόηση από πλευράς ιθυνόντων του Ελληνικού κράτους του τι συμβαίνει, τόσο εντός της χώρας όσο και στο ευρύτερο γεωγραφικό περιβάλλον. Η ανησυχία και εν πολλοίς η βεβαιότητα ότι οι υπεύθυνοι δεν έχουν κατανοήσει το παραμικρό από τα τεκταινόμενα, εντείνεται από το γεγονός ότι εν μέσω μιας άνευ προηγουμένου κρίσης –στην Ουκρανία, σε ολόκληρη την Βαλκανική, ΝΑ Μεσόγειο και Μέση Ανατολή- άνοιξαν όλα τα εθνικά θέματα και μάλιστα με υποχωρήσεις οι οποίες μόνο κακά αποτελέσματα μπορούν να φέρουν, καθώς τα θέματα συνδέονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Επιπλέον δεν δίνουν καμία σημασία στην εσωτερική ασφάλεια με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα.

Το πρόβλημα, για το Ελληνικό κράτος, γίνεται εντονότερο καθώς πέραν της έλλειψης κατανόησης βασικών θεμάτων που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής αλλά και της άμυνας, το πολιτικό προσωπικό δρα σπασμωδικά και μόνο αφού υπάρξει αντίδραση από τους πολίτες. Παράδειγμα για την έλλειψη κατανόησης σε σχέση με την Τουρκία και τις επιδιώξεις της είναι η πρόσφατη συνέντευξη του ΑΝΥΕΘΑ Φ. Κουβέλη ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι “Η Τουρκία δεν επιδιώκει ένα θερμό επεισόδιο ή σύρραξη με την Ελλάδα”. Όπως επίσης και η μόνιμη επωδός των Ελλήνων πολιτικών ότι η Τουρκία όλα αυτά τα κάνει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης(!!!) παραβλέποντας το τι συμβαίνει βήμα-βήμα όλα αυτά τα χρόνια –φιλανδοποίηση λέγεται- και το πώς μπορεί και θα εξελιχθεί όταν κριθεί από την απέναντι πλευρά απαραίτητο ελέω και των συγκυριών. Το κακό με την αντίδραση των ιθυνόντων είναι ότι στην πραγματικότητα αφορά σε επικοινωνιακή διαχείριση και μόνο με σκοπό τη μείωση του πολιτικού κόστους ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη θητεία τους στις διάφορες θέσεις. Αυτό φυσικά έχει σαν αποτέλεσμα τα προβλήματα όχι μόνο να μην επιλύνονται αλλά αντιθέτως να μεγιστοποιούνται αλλά… δεν βαριέσαι, θα τα λύσει ο επόμενος είτε υπουργός είτε “ακόμα καλύτερα” κυβέρνηση!

Λειτουργούν δε με τόσο ερασιτεχνικό, μέχρι παρεξηγήσεως, τρόπο ώστε καταστρατηγούν βασικούς κανόνες όπως την οικονομία χρόνου και μέσων! Έτσι, φτάσαμε στο σημείο ενώ έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα με τους τούρκους οι οποίοι διεξαγάγουν υβριδικό πόλεμο εναντίον της χώρας μας να έχουμε ανοίξει μέτωπα σε όλο το εύρος των εθνικών μας θεμάτων με τη δικαιολογία, άκουσον-άκουσον, να τα κλείσουμε ώστε να επικεντρωθούμε στο κύριο μας πρόβλημα το οποίο είναι… η Τουρκία! Τέτοιου επικού μεγέθους λογικό άλμα δεν μπορεί κανείς να φανταστεί ποιος θα το έπραττε. Και δεν φτάνει αυτό αλλά στην περίπτωση της ΑΟΖ με την Αλβανία δέχτηκαν την μείωση κατά τι του δικού μας χώρου ώστε να ικανοποιηθεί η Αλβανία και να υπογράψει τη συμφωνία. Ξεχνάνε επιδεικτικά όμως ότι αυτό είναι κάτι που θα χρησιμοποιήσει η Τουρκία εις βάρος μας όταν έρθει η ώρα να καθορίσουμε ΑΟΖ σε Αιγαίο κι ΝΑ Μεσόγειο με αυτούς! Ας μη μιλήσουμε για το θέμα με την ονομασία των Σκοπίων που ψελλίζουν κάτι γραφικά περί απάλειψης του αλυτρωτισμού όταν το βασικό στοιχείο αλυτρωτισμού είναι το όνομα! Δηλαδή θέλουν να μας πουν και κυρίως να μας πείσουν ότι αν οι σκοπιανοί πουν ότι δεν διεκδικούν την ελληνική ιστορία και εδάφη ή απαλείψουν από το σύνταγμά τους τα αλυτρωτικά άρθρα τότε μπορούμε να δώσουμε ως συνθετικό το όνομα Μακεδονία και θα κοιμόμαστε ήσυχοι ότι δεν θα τα επαναφέρουν γιατί έχουν υπογράψει και δεσμευτεί! Για κάποιο ανεξήγητο λόγο οι της ελληνικής κυβέρνησης θεωρούν ότι θα έχουν επιτυχία με τους σκοπιανούς και δεν βλέπουν τι γίνεται με την Τουρκία, την οποία θεωρούν και κύριο σύμμαχό τους τα Σκόπια και την συμβουλεύονται αναφορικά με το θέμα με την Ελλάδα, η οποία έχει υπογράψει και διεθνείς συνθήκες…

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω με όλη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο μεταναστευτικό τα πράγματα έχουν εκτραχυνθεί! Φτάσαμε στο σημείο να έχουν δημιουργηθεί συμμορίες μεταναστών οι οποίες ληστεύουν και μαχαιρώνουν ανθρώπους οι οποίοι περπατούν αμέριμνοι (βλ. Τρόμος σε Φιλοπάππου και Ακρόπολη -Συμμορία Πακιστανών μαχαιρώνει περαστικούς). Δεν ξέρουμε ποιοι και αν τους ελέγχουν… και τι είναι ικανοί να κάνουν αν συμβεί το παραμικρό με τη γείτονα χώρα. Φανταστείτε, αν κάποιος τους πάρει υπό τον έλεγχό του, τι θα μπορεί να κάνει στο εσωτερικό της χώρας χρησιμοποιώντας εγκληματικά στοιχεία για τα οποία η ανθρώπινη έχει μηδενική αξία. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τις υποδομές. Μην ξεχνάμε δε ότι το Πακιστάν έχει δηλώσει ανοιχτά ότι η Τουρκία είναι σύμμαχος χώρα γι’ αυτό. Και προφανώς δεν εννοούν σύμμαχοι όπως εμείς με την Τουρκία… Φυσικά και η Τουρκία παίζει άριστα το παιχνίδι! Παίρνει χρήματα από την ΕΕ για την μετανάστευση, με τη σύμφωνη γνώμη και των Ελλήνων ευρωβουλευτών, και τα διαχειρίζεται όπως αυτή επιθυμεί μεταφέροντας παράλληλα το πρόβλημα στην Ελλάδα. Κι εμείς τι κάνουμε; Δεν λέμε το παραμικρό τους δεχόμαστε και όταν περάσουν κάποια χρόνια στην Ελλάδα, επειδή θέλουμε και κομματικό στρατό δίνουμε ιθαγένεια με συνοπτικές διαδικασίες (βλ. Απλοποίηση της διαδικασίας απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας,αφορά σε 800.000 οι οποίοι θα πρέπει να μένουν στην Ελλάδα μία τριετία)! Φυσικά επειδή όλα λειτουργούν άψογα στην ψωροκώσταινα δεν ξέρουμε ποιοι πραγματικά είναι, αν δηλαδή είναι τζιχαντιστές, δεν μας ενδιαφέρει αν είναι παράνομοι οικονομικοί μετανάστες ή αν είναι πραγματικοί πρόσφυγες. Αποτέλεσμα; Θα το δούμε εν καιρώ αλλά τουλάχιστον κάποιοι θα έχουν προλάβει να ψηφιστούν από αυτούς για να διορθώσουν τα ποσοστά τους, αυτό λέγεται μεταξύ άλλων και… “ψηφοθηρικός ανθρωπισμός”! Προφανώς το να αλλάξει-αλλοιωθεί το εκλογικό σώμα είναι σημαντικότερο από την εσωτερική ασφάλεια και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στην εθνική! Γιατί μην ξεχνάμε ότι όπως έχει προαναφερθεί η Τουρκία διεξαγάγει υβριδικό πόλεμο αυτή τη στιγμή εις βάρος της Ελλάδας.

Τι μπορούμε να κάνουμε; Πολλά μπορούν να γίνουν και πάρα πολλά θα μπορούσαμε να γράψουμε όμως δεν έχει κανένα νόημα γιατί η εμπειρία μέχρι τώρα έχει δείξει ότι στην Ελλάδα όλα γίνονται αποσπασματικά, την τελευταία στιγμή, χωρίς ίχνος σχεδιασμού και κυρίως χωρίς στρατηγική ενώ όλοι ανεξαιρέτως μιλάνε γι’ αυτήν! Ακόμα και τώρα λοιπόν θα μπορούσαμε να προτείνουμε δράσεις τόσο σε στρατιωτικό επίπεδο, όσο και σε διπλωματικό αλλά θα πρέπει επιτέλους να συμφωνήσουμε ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας θα έχει συνέχεια, θα είμαστε σοβαροί στις υποχρεώσεις μας στο NATO και κυρίως θα υπάρχει η πολιτική βούληση οι σχεδιασμοί να γίνουν πράξη. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν έχει νόημα καθώς οι προτάσεις είτε θα προσκρούουν στο πολιτικό κόστος –βλ. αύξηση θητείας που είναι τόσο επιβεβλημένη-, είτε στο οικονομικό είτε θα λαμβάνονται αποφάσεις βάσει… “πολιτικών λόγων” (και για τις τελευταίες έχουμε να πούμε ότι τα κακώς κείμενα στις ΕΔ τα έχουμε κληρονομήσει από κάτι τέτοιες, πριν περίπου 35 χρόνια, και τις έχουμε πληρώσει κυριολεκτικά και μεταφορικά χρυσές).

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο