Ο Γερμανός Στρατός αναβαθμίζει τα Leopard 2Α6

Ο Γερμανός Στρατός αναβαθμίζει τα Leopard 2Α6

αναβαθμίζει 101 LeoA6 σε LeoA7V

Ο Γερμανικός Στρατός, κοινώς γνωστός ως Bundeswehr, έδωσε συμβόλαιο 336 εκατομμυρίων δολαρίων στην Krauss-Maffei Wegman (KMW) για αναβαθμίσεις στο Leopard 2.

Η KMW έχει αναλάβει σύμβαση εκσυγχρονισμού 101 άρματα Leopard 2Α6, αναφέρει σε ανακοίνωση της: “Η εν λόγω σύμβαση υπεγράφη στις 28 Μαρτίου 2019 στο γερμανικό ομοσπονδιακό γραφείο της Bundeswehr Equipment (BAAINBw), αξίζει περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ άλλων, η αναβάθμιση αφορά το σύστημα στόχευσης και τον υπολογιστή βολής και αναβαθμίζονται στο επίπεδο του Leopard 2 A7V “.

Επίσης, η KMW πρόσθεσε ότι με αυτό το βήμα θα μειωθεί περαιτέρω η ποικιλομορφία των διαφορετικών μοντέλων αρμάτων μάχης που λειτουργούν στο Bundeswehr και θα απλοποιηθεί το λογιστικό αποτύπωμα των συστημάτων. Επιπλέον, τα πληρώματα δεν θα χρειάζονται πλέον πρόσθετη εκπαίδευση στις διάφορες παραλλαγές του Leopard για να μπορούν να λειτουργήσουν τα συστήματα μάχης.

Τα 101 αναβαθμισμένες Leo2 θα έχουν παραδοθεί μέχρι το 2026.

Tο Leopard 2A7V είναι η τελευταία έκδοση του γερμανικού άρματος μάχης (MBT) στην οικογένεια Leopard 2. Η νέα έκδοση αναπτύχθηκε από τη γερμανική εταιρεία κατασκευής όπλων Rheinmetall και KMW.

Η Krauss-Maffei Wegmann, μέλος του γερμανικο-γαλλικού ομίλου αμυντικής τεχνολογίας KNDS, οδηγεί στην ευρωπαϊκή αγορά για πολύ προστατευμένα τροχοφόρα και ερπυστριοφόρα οχήματα.

 

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο