Ο.Ε.Χ.Β.Ε.:ΝΑ ΕΛΕΓΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥΚΟΣ

Ο.Ε.Χ.Β.Ε.:ΝΑ ΕΛΕΓΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥΚΟΣ

στο άρθρο 37 υπάρχει πρόβλεψη ότι κανένας εργαζόμενος δεν επιτρέπεται να εισέρχεται στους χώρους εργασίας χωρίς κατάλληλη ενδυμασία για λόγους ασφαλείας και προστασίας του εργαζόμενου.

Τον έλεγχο των εγκαταστάσεων της εταιρίας ΣΟΥΚΟΣ – ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ, ζητάει με γγραφό της προς του αρμοδιους υπουργούς και τους συναρμοδίους φορείς η Ομοσπονδία Εργατουπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος σύμφωνα με την υπουργική απόφαση 3329/89.

 

Το κείμενο της επιστολής:

ΝΑ ΕΛΕΓΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥΚΟΣ – ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 3329/89

Σε όλους τους κλάδους  της  χημικής βιομηχανίας, η επικινδυνότητα και η   ανθυγιεινότητα της εργασίας είναι τα κύρια στοιχεία.

Ξεχωριστή θέση όμως έχει ο κλάδος των εκρηκτικών. Ο λόγος θα πρέπει είναι προφανές   στους πάντες.

Όλοι έχουμε υπάρξει μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων που την επόμενη μέρα, οι πάντες ψάχνουν  να δουν τι έφταιξε με τον κάθε υπεύθυνο να προσπαθεί να μεταφέρει τις ευθύνες σε κάποιον άλλον.

Για να αποφύγουμε μια παρόμοια τέτοια εξέλιξη στον κλάδο των εκρηκτικών, πρέπει άμεσα να ελεγχθούν, ώστε να εφαρμοσθούν οι Κανόνες Ασφαλείας στις εγκαταστάσεις των Ε.Α.Σ. στο Λαύριο του αλεξιπτωτιστή «συνεργάτη» Σούκος – Ρομποτική.

Αποφασίσαμε να θυμίσουμε σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία ότι στην χώρα μας υπάρχουν Νόμοι, υπάρχουν Κανονισμοί, υπάρχουν Επιτροπές και Συμβούλια για τον έλεγχο αυτών των περιπτώσεων, αλλά δυστυχώς όλα είναι για να ψάχνουν τον ένοχο μετά από μία τραγική εξέλιξη!!!

Για να μην φθάσουμε και πάλι να κλαίμε πάνω από το «χυμένο γάλα», θέλουμε να επισημάνουμε προς κάθε κατεύθυνση την αδιαφορία και την αδράνεια των υπευθύνων στα Ε.Α.Σ. για τους κινδύνους που υπάρχουν απέναντι σε μια άκρως επικίνδυνη εγκατάσταση.

Σας κοινοποιούμε συγκεκριμένα άρθρα από την Υπουργική Απόφαση 3329/89 με τους Κανονισμούς που προβλέπονται για τις εγκαταστάσεις εκρηκτικών που καμία πρακτική εφαρμογή δεν έχουν στις εγκαταστάσεις Σούκος-Ρομποτική που έχουν στηθεί με περίεργες διαδικασίες, μέσα στις εγκαταστάσεις της Δημόσιας εταιρείας Ε.Α.Σ. στο Λαύριο.

Επισημαίνουμε επίσης ότι με την υπ’ αρ. 3329/89 Απόφαση, ιδρύθηκε και μόνιμη Συμβουλευτική Επιτροπή στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του ΥΒΕΤ με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων Υπουργείων και Φορέων, για την παρακολούθηση, την εφαρμογή αλλά και την βελτίωση του Κανονισμού.

Όλα όσα προβλέπονται στην συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση, είναι ζητούμενο για την εγκατάσταση Σούκος- Ρομποτική!!!

Επίσης στο άρθρο 37 υπάρχει πρόβλεψη ότι κανένας εργαζόμενος δεν επιτρέπεται να εισέρχεται στους χώρους εργασίας χωρίς κατάλληλη ενδυμασία για λόγους ασφαλείας και προστασίας του εργαζόμενου.

Δυστυχώς και εδώ καμία πρακτική εφαρμογή δεν υπάρχει με ευθύνη του διευθυντή του εργοστασίου των εγκαταστάσεων των Ε.Α.Σ. όταν στους συμβασιούχους εργαζόμενους της εταιρείας ΑΚΜΩΝ, όχι μόνο δεν έχει δοθεί ειδική ενδυμασία όπως προβλέπεται αλλά ούτε καν ενδυμασία με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να εισέρχονται στους χώρους εργασίας με τελείως ακατάλληλη ενδυμασία!!!

Κλείνοντας θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέχρι να αντιδράσουν οι αρμόδιοι, η Αγία Βαρβάρα θα προστατεύει τους εργαζόμενους

 

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο