Ο ΑΓΕΕΘΑ στη Συνεκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδος – Βουλγαρίας «IRON FIST-19»

Ο ΑΓΕΕΘΑ στη Συνεκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδος – Βουλγαρίας «IRON FIST-19»

Η εν λόγω δράση διεξήχθη στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος – Βουλγαρίας, στην περιοχή της Φιλιππούπολης (Πλόβντιβ), με τη συμμετοχή της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ και της βουλγαρικής 68ης Ταξιαρχίας Ειδικών Δυνάμεων.

Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Πτεράρχου Χρήστου Χριστοδούλου, πραγματοποιήθηκε η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day, DVDay) της συνεκπαίδευσης (Joint Combined Exchange Training, JCET) «IRON FIST-19». Η εν λόγω δράση διεξήχθη στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος – Βουλγαρίας, στην περιοχή της Φιλιππούπολης (Πλόβντιβ), με τη συμμετοχή της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ και της βουλγαρικής 68ης Ταξιαρχίας Ειδικών Δυνάμεων.

Τις δραστηριότητες της DVDay παρακολούθησαν από βουλγαρικής πλευράς o Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, General Andrey Botsev, ενώ τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ συνόδευε ο Διοικητής της ΔΔΕΕ, Υποστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας.

Το πρόγραμμα της DVDay περιλάμβανε βολές μάχης ταχείας αντίδρασης, αγώνα σε κατοικημένο τόπο, βολές ελευθέρων σκοπευτών, παροχή Α΄ βοηθειών στο πεδίο της μάχης, υλοποίηση καταστροφών καθώς και καταρρίχηση από ελικόπτερο με τη μέθοδο Fast Rope.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο