Νέο υπερηχητικό βομβαρδιστικό κατασκευάζουν οι Ρώσοι

Νέο υπερηχητικό βομβαρδιστικό κατασκευάζουν οι Ρώσοι

οι Ρώσοι σχεδιάζουν να κατασκευάσουν και να αγοράσουν περίπου πενήντα Tu-160M2

Νέο υπερηχητικό βομβαρδιστικό που βασίζεται στο Tu-160 κατασκευάζει η Ρωσία. Το νέο αεροσκάφος ονομάζεται Tu-160M2 και έχει ξεκινήσει ήδη τις πτητικές δοκιμές και σε γενικές γραμμές θα έχει νέα συστήματα, ηλεκτρονικά και αναβαθμισμένους κινητήρες.

Η ρωσική εταιρεία αεροναυπηγικής Tupolev ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ξεκίνησε την κατασκευή του πρώτου υπερηχητικού στρατηγικού βομβαρδιστικού Tu-160M2. Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Αλεξάντρ Κονιουχόφ δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Interfax: «Το πρώτο αεροσκάφος τύπου Tu-160M2 ήδη κατασκευάζεται». Και διευκρίνισε ότι το αεροσκάφος Tu-160M2, είναι ένα εντελώς νέου τύπου αεροσκάφος, ενώ το αεροσκάφος Tu-160M είναι ένα εκσυγχρονισμένο αεροσκάφος. Και τα δύο αυτά αεροσκάφη, προσέθεσε, θα πραγματοποιήσουν δοκιμαστικές πτήσεις την ίδια χρονική περίοδο.
Το Tupolev Tu-160 είναι ένα υπερηχητικό τζετ με μεταβλητή πτέρυγα, στρατηγικό βομβαρδιστικό. Είναι το ταχύτερο, μεγαλύτερο και βαρύτερο πολεμικό αεροσκάφος, στο κόσμο. Το πρώτο αεροσκάφος εισήλθε σε επιχειρησιακή υπηρεσία το 1987, ενώ από το 2016 τύποι του συγκεκριμένου αεροσκάφους χρησιμοποιούνται εκτός από τη ρωσική αεροπορία και το ρωσικό τομέα διαστήματος (RuASF). Σε αυτούς τους τομείς βρίσκονται σε υπηρεσία 16 Tu-160s. Ο στόλος των Blackjack, όπως είναι η κωδική ονομασία του ΝΑΤΟ για το Tu-160, έχει αναβαθμιστεί σε ηλεκτρονικά συστήματα από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Το πρώτο αναβαθμισμένο Tu-160M ​​παραδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 και σύμφωνα με του Ρώσους είναι μια σύγχρονη αναβαθμισμένη έκδοση του συγκεκριμένου βαρέως βομβαρδιστικού.

Αντίθετα με αυτό, οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι το Tu-160M2 είναι ουσιαστικά ένα πρωτότυπο μιας παραλλαγής επόμενης γενιάς του του Blackjack και αντιπροσωπεύει μια τεράστια προσπάθεια που ανέλαβε η Ρωσία για να εκσυγχρονίσει τον στόλο των βομβαρδιστικών της.
Το νέο βομβαρδιστικό θα διαθέτει νέα συστήματα αποστολής και θα τροφοδοτείται από αναβαθμισμένες εκδόσεις του υπάρχοντος turbofan κινητήρα Kuznetsov NK-32, καθώς οι αναβαθμισμένοι κινητήρες είναι πιο αποδοτικοί από πλευράς καυσίμου και πιο αξιόπιστοι από τους αρχικούς.

Συνολικά οι Ρώσοι σχεδιάζουν να κατασκευάσουν και να αγοράσουν περίπου πενήντα Tu-160M2.

 

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο