Νέο περιστατικό με με οπλίτη που φωτογραφίζεται κάνοντας στο σήμα του αλβανικού αετού

Νέο περιστατικό με με οπλίτη που φωτογραφίζεται κάνοντας στο σήμα του αλβανικού αετού

Ένα κράτος το οποίο χορηγεί αδιακρίτως την υπηκοότητα δεν έχει να περιμένει τίποτε καλύτερο...

Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα περιστατικά με αλβανικής καταγωγής στρατιώτες να σχηματίζουν τον «αλβανικό αετό» ενώ υπηρετούν στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το ζήτημα αν τώρα έχει ξεκινήσει να μαζικοποιείται αυτή στάση κάποιων νέων που έχουν την ελληνική υπηκοότητα (αλλιώς δεν θα υπηρετούσαν) ή αν τώρα τα ανακαλύπτουν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ειδικότερα στα Επιτελεία. Πάντως από τη γειτονική Αλβανία εκμεταλλεύτηκαν προπαγανδιστικά το περιστατικό με τους «επτά» στο Μεσολόγγι, με Αλβανό βουλευτή να βλέπει «Ρατσισμό», στις στρατιωτικές νομικές διαδικασίες.

Το νέο περιστατικό με οπλίτη που φωτογραφίζεται κάνοντας στο σήμα του αλβανικού αετού και ανάρτησε τη φωτογραφία στα social media, εντοπίστηκε αυτή τη φορά σε στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ (Ελληνική Δύναμη Κύπρου).

Η νέα επίμαχη φωτογραφία έρχεται μόλις τρεις ημέρες μετά τη φωτογραφία με τους επτά νεοσύλλεκτους στο κέντρο εκπαίδευσης Μεσολογγίου να φωτογραφίζονται κάνοντας το ίδιο σήμα με τα χέρια τους.

Για την αντιμετώπιση του περιστατικού το ΓΕΣ στην ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι θα ακολουθηθούν οι ίδιες διαδικασίες όπως αυτές με τους νεοσύλλεκτους στο Μεσολόγγι.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ έχει ως εξής:

«Αναφορικά με νέα ανάρτηση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, που απεικονίζει Στρατιώτη να σχηματίζει με τα χέρια του το σήμα του αλβανικού αετού, ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

  1. Ο Στρατιώτης έχει εντοπισθεί και υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ.
  2. Θα ακολουθηθούν οι ίδιες διαδικασίες, όπως αυτές έχουν κοινοποιηθεί για την περίπτωση των Στρατιωτών του ΚΕΝ Μεσολογγίου.

Υπενθυμίζεται ότι την υπόθεση των επτά νεοσύλλεκτων έχει αναλάβει ο στρατιωτικός εισαγγελέας Ιωαννίνων με τους εν λόγω φαντάρους να αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο 5ετους φυλάκισης».

Η Αλβανική «απάντηση»: Ρατσιστικό κράτος η Ελλάδα

Δεν άφησαν να …πέσει κάτω την πρόκληση οι Αλβανοί και δια στόματος του βουλευτή ο οποίος στοχοποιεί τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και υποστηρίζει ότι τιμωρεί τους «Αλβανούς» για δημοκοπικούς λόγους.

Ο Πύρο Λούταϊ του σοσοιαλιστικού κόμματος χαρακτηρίζει την Ελλάδα ρατσιστικό κράτος και κάνει λόγο για «ακραία μέτρα εναντίον των πολιτών του χωρίς να σέβεται τις ελευθερίες τους. Μάλιστα, στην ανάρτησή του στο fecebook ο Αλβανός βουλευτής παραλληλίζει το σήμα του αετού που έκαναν οι νεοσύλλεκτοι αλβανικής καταγωγής με τις ελληνικές σημαίες που υψώνουν στην Αλβανία ομογενείς.

Η προκλητική ανάρτηση του Αλβανού βουλευτή

«Για πολλοστή φορά, το ελληνικό ρατσιστικό κράτος παίρνει τέτοια ακραία μέτρα εναντίον των πολιτών του, χωρίς να σέβεται τις βασικές ελευθερίες που προβλέπονται όχι μόνο από τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς συμβάσεις, αλλά και από την εσωτερική του νομοθεσία. Οι Αρχές του Υπουργείου Άμυνας, δεν είχαν κανένα λόγο να θεωρήσουν επικίνδυνο, το σχηματισμό του συμβόλου του αετού από τους νεοσύλλεκτους αλβανικής καταγωγής. Είναι σαν οι αλβανικές αρχές να λαμβάνουν μέτρα εναντίον δεκάδων ελληνικών σημαιών, οι οποίες έχουν αναρτηθεί παντού σε σπίτια Αλβανών υπηκόων, κυρίως στην νότια περιοχή της χώρας…».

«Αυτό το είδος πιέσεων από τον Έλληνα ΥΠ.ΑΜ, είναι επαναλαμβανόμενες και ποταπές, επιπλέον, ασκούνται προς ένα γείτονα και ομόλογο μέλος του ΝΑΤΟ. Κατανοώ την δύσκολη πολιτική θέση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος έχει πάρει την εκλογική κατρακύλα, αυτό όμως δεν δικαιολογεί τις κινήσεις του σε βάρος των αμοιβαίων σχέσεων ανάμεσα σε δύο γείτονες, με σκοπό την εκπλήρωση προσωπικών του στόχων. Ελπίζουμε σε διπλωματική επίλυση με την ελληνική κυβέρνηση αυτού του προβλήματος, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον».

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο