Νέα υπερηχητικά όπλα αναπτύσσουν οι ΗΠΑ (Tactical Boost Glide)

Νέα υπερηχητικά όπλα αναπτύσσουν οι ΗΠΑ (Tactical Boost Glide)

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής όπλων Raytheon σε συνεργασία με την DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη ανασκόπηση σχεδίου βάσης για το υπερηχητικό όπλο Tactical Boost Glide, καθιερώνοντας την τεχνική προσέγγιση της εταιρείας για μια κρίσιμη ανασκόπηση του σχεδιασμού και μετακίνηση του συστήματος ένα βήμα πιο κοντά την ανάπτυξη και τη χρήση. Το

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής όπλων Raytheon σε συνεργασία με την DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη ανασκόπηση σχεδίου βάσης για το υπερηχητικό όπλο Tactical Boost Glide, καθιερώνοντας την τεχνική προσέγγιση της εταιρείας για μια κρίσιμη ανασκόπηση του σχεδιασμού και μετακίνηση του συστήματος ένα βήμα πιο κοντά την ανάπτυξη και τη χρήση.

Το νέο σύστημα όπλων λειτουργεί με υπερηχητικές ταχύτητες – πενταπλάσια της ταχύτητας του ήχου (Mach 5) και πέραν αυτού – προσφέροντας τη δυνατότητα για στρατιωτικές επιχειρήσεις από μακρύτερες περιοχές με μικρότερους χρόνους απόκρισης και αυξημένη αποτελεσματικότητα σε σύγκριση με τα σημερινά στρατιωτικά συστήματα. Τέτοια συστήματα θα μπορούσαν να παράσχουν σημαντική αποπληρωμή για τις μελλοντικές επιθετικές επιχειρήσεις απεργιών των ΗΠΑ, ιδιαίτερα καθώς οι δυνατότητες των αντιπάλων προχωρούν.

Ένα ενισχυτικό όπλο ολίσθησης χρησιμοποιεί έναν πύραυλο για να επιταχύνει το ωφέλιμο φορτίο του και να επιτύχει υπερχείλιση ταχύτητες – ταχύτητες μεγαλύτερες από Mach 5. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, το ωφέλιμο φορτίο διαχωρίζεται από τον πυραύλο και γλιστρά χωρίς να κατευθύνεται προς τον προορισμό του.

Νωρίτερα φέτος, η Raytheon σύνηψε σύμβαση με τη DARPA ύψους 63 εκατομμυρίων δολαρίων για την περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος Tactical Boost Glide, μιας κοινής προσπάθειας μεταξύ του οργανισμού και της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα Tactical Boost Glide είναι ένα κοινό DARPA / U.S. Air Force (USAF), η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη και επίδειξη τεχνολογιών που θα επιτρέψουν τη μελλοντική εκτόξευση αέρα, τακτικών υπερυψωμένων συστημάτων ολίσθησης. Σε ένα σύστημα ολίσθησης, ένας πύραυλος επιταχύνει το ωφέλιμο φορτίο του σε υψηλές ταχύτητες. Το ωφέλιμο φορτίο διαχωρίζεται στη συνέχεια από τον πυραύλο και γλιστρά χωρίς να κατευθύνεται προς τον προορισμό του.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο