Νέα τουρκική υπέρπτηση πάνω από την Παναγιά Οινουσσών

Νέα τουρκική υπέρπτηση πάνω από την Παναγιά Οινουσσών

εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-38 παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο στις 11:52 και αφού πέταξε πάνω από το νησί σε ύψος 11.000 ποδών

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος έστειλε η Άγκυρα για να πραγματοποιήσει υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Παναγια των Οινουσσών σήμερα το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-38 παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο στις 11:52 και αφού πέταξε πάνω από το νησί σε ύψος 11.000 ποδών ένα λεπτό αργότερα εξήλθε από τον εθνικό εναέριο χώρο στις 11:54.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που τουρκικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος πέταξε πάνω από  νησί τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο σε παραβιάσεις και υπερπτήσεις έχουν προβεί εκτός από F-16 και F-4, ATR, CN-235 και ελικόπτερα, αλλά όχι T-38.

Ακόμη έχει τη σημειολογία του ότι σήμερα είναι η τελευταία μέρα της μεγαλύτερης ελληνικής στρατιωτικής άσκησης “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ” σε ολόκληρη την επικράτεια, ενώ αυτές τις ημέρες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επισκέπτεται τις ΗΠΑ, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοτουρκικές σχέσεις είναι στο ναδίρ.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο