Νέα τουρκική πρόκληση στη Λήμνο

Νέα τουρκική πρόκληση στη Λήμνο

Νέα πρόκληση επιφύλασσε σήμερα η Άγκυρα αυτή τη φορά στο Βόρειο Αιγαίο, καθώς μέσω ασυρμάτου ειδοποίησαν γερμανικό πλοίο να αποχωρήσει από τα τουρκικά χωρικά ύδατα ενώ έπλεε σε ελληνικά.

Συγκεκριμένα οι Τούρκοι μέσω ασυρμάτου κάλεσαν το πρωί τον καπετάνιο του γερμανικού ερευνητικού πλοίου “Meteor” βρίσκεται για έρευνες βόρεια της Λήμνου, να αποχωρήσει άμεσα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το γερμανικό πλοίο “Meteor” έχει λάβει τα σχετική άδεια από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για τη διεξαγωγή ερευνητικού πλου στην περιοχή για λογαριασμό του πανεπιστημίου του Aμβούργου. Η ελληνική πλευρά είχε εκδώσει NAVTEX για τις έρευνες και από χθες το γερμανικό πλοίο ήταν στην περιοχή. Η τουρκική πλευρά, κατά την προσφιλή της τακτική, που κλιμάκωσε το 2017, εξέδωσε την δική της NAVTEX προς αναίρεση της ελληνικής με την αιτιολογία ότι ο σταθμός της Λήμνου δεν είναι αρμόδιος.

TURNHOS N/W : 1439/17

AEGEAN SEA

UNAUTHORIZED STATION HAS BROADCASTED NAVTEX MESSAGE NUMBER LA57-306/17, FOR AN UNAUTHORIZED ACTIVITY IN TURKISH NAVTEX SERVICE AREA. İZMİR NAVTEX STATION HAS THE AUTHORITY TO BROADCAST NAVTEX MESSAGES IN THE AREA.

Έτσι σήμερα όταν το “Meteor” έπλεε στην περιοχή, δέχτηκε την κλήση από τουρκικό ασύρματο για να απομακρυνθεί από την περιοχή καθώς είναι τουρκικά χωρικά ύδατα.

Στην περιοχή βρίσκονται πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ και η φρεγάτα (Φ/Γ) ΕΛΛΗ (F-450) που έως και χθες το βράδυ παρακολουθούσε την τουρκική κορβέτα που συνόδευε το τουρκικό γεωτρύπανο βρίσκονται στην περιοχή.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο