Νέα τουρκική πρόκληση μέσω της παράδοση της νέα κορβέτας TCG Kinaliada

Νέα τουρκική πρόκληση μέσω της παράδοση της νέα κορβέτας TCG Kinaliada

Δε χάνουν ευκαιρία να προκαλούν οι Τούρκοι και να προπαγανδίζουν τις διεκδικήσεις τους εν προκειμένω για τη “Γαλάζια Πατρίδα”. Με αφορμή την παράδοση στο Τουρκικό ΠΝ της νέας κορβέτας του προγράμματος MILGEM “TCG Kinaliada” (Κιναλίαντα), ετοιμάζουν νέες φιέστες. Το πλοίο, το τέταρτο στη σειρά που έχει λάβει το όνομα της από τα πριγκηπονήσια της θάλασσας

Δε χάνουν ευκαιρία να προκαλούν οι Τούρκοι και να προπαγανδίζουν τις διεκδικήσεις τους εν προκειμένω για τη “Γαλάζια Πατρίδα”.

Με αφορμή την παράδοση στο Τουρκικό ΠΝ της νέας κορβέτας του προγράμματος MILGEM “TCG Kinaliada” (Κιναλίαντα), ετοιμάζουν νέες φιέστες.

Το πλοίο, το τέταρτο στη σειρά που έχει λάβει το όνομα της από τα πριγκηπονήσια της θάλασσας του Μαρμαρά, έχει μήκος 99,5 μέτρα και πλάτος 14,4 μέτρα, ενώ όλα τα ηλεκτρονικά της συστήματα έχουν σχεδιαστεί από Τούρκους μηχανικούς.

Η κορβέτα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 29 κόμβους (54 χιλιόμετρα), και έχει τους νέους τουρικικής κατασκευής πυραύλους ATMACA, ωστόσο η πρόκληση έγγειται στο ειδικό σήμα που θα φέρει καθώς αναγράφεται  το σλόγκαν “Έχουν αφιερωθεί στην Γαλάζια Πατρίδα”.

Επισημαίνεται ότι με τον τουρκικής κατασκευής αντιπλοϊκό πύραυλο ATMACA, οι Τούρκοι θα αντικαταστήσουν τους Harpoon.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο