Νέα τουρκική πρόκληση: Ακταιωρός της ακτοφυλακής έφθασε στην Κω

Νέα τουρκική πρόκληση: Ακταιωρός της ακτοφυλακής έφθασε στην Κω

Μπορεί οι τούρκοι να έχουν δυσεπίλυτα προβλήματα στο εσωτερικό αυτό όμως δεν τους εμποδίζει να συνεχίζουν τις προκλήσεις απέναντι στη χώρα μας!

Στο πλαίσιο της «αναζήτησης» της ομάδας των ειδικών δυνάμεων της Τουρκία των «μπορντο μπερελί» σκάφη και εναέρια μέση της Άγκυρας χτενίζουν την περιοχή της Μαρμαρίδας.

Στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε και μια παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων καθώς Ακταιωρός έφτασε 300 μέτρα από τις ακτές τη Κω, για να θυμίσει την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  η ακταιωρός από αυτές πλησίασε την ακτή Άγιος Φωκάς στην Κω την Παρασκευή, 300 μέτρα από την ακτή. Με την είσοδό της στα χωρικά μας ύδατα σήμανε συναγερμός. Την προσέγγισαν τα σκάφη του Λιμενικού και ζήτησαν να αποχωρήσει άμεσα, κάτι το οποίο και έγινε. Η ακταιωρός παρέμεινε εντός χωρικών μας υδάτων για μισή ώρα περίπου.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ από την αρχή του 2016 και μέχρι το τέλος Ιουνίου έχουν σημειωθεί 179 παραβιάσει των Εθνικών χωρικών υδάτων, ενώ για 2015 είχαν καταγραφεί 299.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο