Νέα τουρκική παράνοια: Η Ελλάδα έχει γίνει ασφαλές καταφύγιο τρομοκρατών

Νέα τουρκική παράνοια: Η Ελλάδα έχει γίνει ασφαλές καταφύγιο τρομοκρατών

Σε νέο παραλήρημα προέβη η Άγκυρα σχολιάζοντας απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για την αθωωτική απόφαση εννέα Τούρκων που είχαν συλληφθεί τις παραμονές της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα. Μάλλον η Τουρκία δεν έχει λάβει υόψη της ότι η δικαιοσύνη στη χώρα μας είναι αναξάρτητη της πολιτικής εξουσίας και της κυβέρνησης. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε

Σε νέο παραλήρημα προέβη η Άγκυρα σχολιάζοντας απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για την αθωωτική απόφαση εννέα Τούρκων που είχαν συλληφθεί τις παραμονές της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα.

Μάλλον η Τουρκία δεν έχει λάβει υόψη της ότι η δικαιοσύνη στη χώρα μας είναι αναξάρτητη της πολιτικής εξουσίας και της κυβέρνησης.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε απόφαση που καταδικάζει την αθώωση των 9 Τούρκων που η ελληνική αστυνομία είχε συλλάβει ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C και με την κατηγορία σχεδίασης επίθεσης εναντίον του Ερντογάν στην Αθήνα, πριν την άφιξη του Τούρκου προέδρου.

“Με ανησυχία παρατηρούμε πως η Ελλάδα έχει γίνει ασφαλές καταφύγιο για τις τρομοκρατικές οργανώσεις DHKP-C, PKK και FETΟ. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η συμπάθεια, ανοχή και βοήθεια που παρέχεται στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις υποσχέσεις για την διεθνή καταπολέμηση της τρομοκρατίας” τόνισε χθες Τετάρτη σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπ. Εξωτερικών Χαμί Άκσοϊ.

Σημειώνει ότι η απόφαση αθώωσης των 9 μελών του DHKP-C που συνελήφθησαν το 2017 από την ελληνική αστυνομία με σοβαρά ευρήματα για επίθεση εναντίον του Ερντογάν και για τα οποία έχουν ζητήσει την έκδοση τους στην Τουρκία καθώς υπάρχουν εντάλματα σύλληψης εναντίον τους, δείχνει για ποιο λόγο στην Ελλάδα έχουν φωλιάσει τρομοκρατικά στοιχεία.

Αναφέρει τέλος ότι η DHKP-C βρίσκεται στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ε.Ε. και για τον λόγο αυτό η απόφαση του δικαστηρίου έχει ξεκάθαρα διακόψει και την προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο