Νέα “κωλοτούμπα” Ερντογάν: Δεν θα φτιάξουμε βάση στην Κύπρο, θα αυξήσουμε το στρατό στα Κατεχόμενα

Νέα “κωλοτούμπα” Ερντογάν: Δεν θα φτιάξουμε βάση στην Κύπρο, θα αυξήσουμε το στρατό στα Κατεχόμενα

“Αυτοί ζητάνε να μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτών μας. Να μας συγχωρέσουν, αλλά εμείς δεν θα μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτών μας εκεί. Δεν πρόκειται να μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτών μας εκεί. Θα τον αυξήσουμε, δεν θα τον μειώσουμε”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλούσε στους Τούρκους δημοσιογράφους επιστρέφοντας από το Αζερμπαϊτζάν ανέτρεψε το σκηνικό και διέψευσε όσους πιστεύουν ότι η Τουρκία θέλει λύση στο Κυπριακό ζήτημα.
Η Τουρκία, είπε, θα εφαρμόσει τη συνταγή που η ίδια ανακοίνωσε στην Ανατολική Μεσόγειο.
“Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα βάσης στην “Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου”. Γιατί; Από τα δικά μας εδάφη για να φτάσουμε εκεί, στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ζήτημα λεπτών. Για εμάς είναι κοντινή απόσταση. Αλλά για την Ελλάδα δεν είναι τόσο κοντά. Επομένως δεν έχουμε ανάγκη να φτιάξουμε μία βάση εκεί. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Αυτό έχει μόνο ψυχολογική διάσταση. Από αυτή την άποψη αν υπάρξει τέτοια ανάγκη, τότε μπορούμε να ιδρύσουμε και βάση. Γιατί η εκεί παρουσία μας είναι σημαντική. Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε ισχυροί στο θέμα εξοπλισμού”.
Και συνέχισε ο Ρ.Τ.Ερντογάν: “Αυτοί ζητάνε να μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτών μας. Να μας συγχωρέσουν, αλλά εμείς δεν θα μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτών μας εκεί. Δεν πρόκειται να μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτών μας εκεί. Θα τον αυξήσουμε, δεν θα τον μειώσουμε”.
Σημείωσε με νόημα: “Δεν ακούνε, αν άκουγαν, αυτή τη στιγμή θα το είχαμε λύσει το θέμα με τον Κόφι Ανάν. Εμείς δεχτήκαμε τα πάντα στο σχέδιο Ανάν, αλλά εκείνοι το πούλησαν. Τι υποσχέθηκαν στο δημοψήφισμα και τι έκαναν; Εμείς είπαμε ναι αυτοί είπαν όχι. Εκείνους τους ενέταξαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εμάς μας άφησαν έξω. Από δω και πέρα εμείς θα εφαρμόσουμε τη συνταγή που εμείς ανακοινώσαμε για εκεί”.

Πηγή: Τουρκικά και Κυπριακά μέσα

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο