Να φοβάστε τις ικανότητές σας

Να φοβάστε τις ικανότητές σας

Αυτοί που είναι προσηλωμένοι στους μακροπρόθεσμους στόχους, χάνουν τους βρχυπρόθεσμους και δεν εστιάζουν όσο πρέπει στις καθημερινές λειτουργίες της επιχείρησης

Συγγραφείς

Robert E. Kaplan
Robert B. Kaiser

Εκδόσεις  Κλειδάριθμος, 2015, σελ. 112, Τιμή 7,90 Ευρώ

Πρόκειται για ένα βιβλίο ηγεσίας και στρατηγικής. Ένα βιβλίο που δείχνει ότι όλα τα πλεονεκτήματα των ανθρώπων τραβηγμένα στην υπερβολή γίνονται μειονεκτήματα. Ένα βιβλίο που δείχνει, μέσα από πολλά παραδείγματα, ότι ο καλύτερος τρόπος να εργάζεσαι είναι… να συνεργάζεσαι.

Στην αρχή του βιβλίου οι συγγραφείς παρατηρούν:

«Πριν από δεκαπέντε χρόνια, μια συνηθισμένη αξιολόγηση προσωπικού μάς οδήγησε σε ένα αποκαλυπτικό συμπέρασμα. Συνεργαζόμασταν με ένα στέλεχος το οποίο, με βάση τη συνολική του αξιολόγηση, χαρακτηριζόταν ως “σαρωτικά δυναμικό”. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητά του απείχε πολύ από το τέλειο.“‘Κοίταξε”, του είπαμε αρχικά, “είσαι σίγουρα μια υπολογίσιμη δύναμη”. Μετά προχωρήσαμε ένα βήμα ακόμα. “Το πρόβλημα είναι ότι μερικές φορές γίνεσαι υπερβολικά δυναμικός.” Αυτό ήταν. Μόλις είχαμε αντιληφθεί ότι η υπερβολική δύναμη… μπορεί να γίνει αδυναμία.»

Η παραπάνω διαπίστωση ώθησε τους δύο συγγραφείς να γράψουν αυτό το πρωτοποριακό βιβλίο. Μέσα από ενδιαφέρουσες και παραστατικές ιστορίες, αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αποφύγουμε μια επικίνδυνη παγίδα της ηγεσίας, η οποία μπορεί να υπονομεύσει την απόδοσή μας χωρίς καν να το αντιληφθούμε: την υπερβολική προσήλωση στις… ικανότητές μας.

Στην Ελλάδα έχουμε το ζωντανό παράδειγμα του Πρωθυπουργού μας που στηρίχθηκε υπερβολικά στο επικοινωνιακό του χάρισμα, υποσχέθηκε τα πάντα σε όλους, κέρδισε τις εκλογές και αυτοεγκλωβίστηκε στις αυταπάτες του. Έτσι, ο επικοινωνιακός πολιτικός θα μείνει στην Ιστορία σαν λαϊκιστής πολιτικός.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα ιστορία που αναλύεται στο βιβλίο είναι η ιστορία της Apple. Οι περιπτώσεις του Στιβ Τζομπς και του Τζων Σκάλι στην Apple αποτελούν ένα κλασικό παράδειγμα ηγεσίας.  Από τη μια ο οραματιστής Τζομπς και από την άλλη ο προσανατολισμένος στο marketing Σκάλι. Και οι δύο ιδιότητες χρειάζονται σε μια εταιρία αλλά σπάνια ένας μάνατζερ είναι ταλαντούχος και στις δύο.

Αυτοί που είναι προσηλωμένοι στους μακροπρόθεσμους στόχους, χάνουν τους βρχυπρόθεσμους και δεν εστιάζουν όσο πρέπει στις καθημερινές λειτουργίες της επιχείρησης.

Αυτοί που είναι προσηλωμένοι στο day to day business συνήθως χάνουν τη μεγάλη εικόνα και τον μακροχρόνιο ορίζοντα.

Οι συγγραφείς μας διαβεβαιώνουν, μέσα από δεκάδες παραδείγματα,  ότι στο ασταθές σημερινό περιβάλλον του επιχειρείν  χρειάζονται ηγέτες που να μπορούν να εξισορροπήσουν με επιτυχία ανάμεσα στη λειτουργική και την στρατηγική ηγεσία, δηλαδή ανάμεσα στον βραχυπρόθεσμο και τον μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Δυο λόγια για τους συγγραφείς:

Ο Robert E. Kaplan είναι ιδρυτής της Kaplan De Vries Inc, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στην αξιολόγηση ηγετών. Είναι επίτιμο μέλος του Κέντρου Δημιουργικής Ηγεσίας (Center for Creative Leadership), κατέχει πτυχία B.A. και Ph.D. από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ και ζει στη Νέα Υόρκη.

O Robert B. Kaiser είναι πρόεδρος της εταιρείας Kaiser Leadership Solutions που παρέχει καινοτόμα εργαλεία για τη βελτίωση της απόδοσης, μεταξύ των οποίων και ο κατοχυρωμένος με ευρεσιτεχνία Δείκτης Ηγετικής Ευελιξίας (Leadership Versatility Index). Έχει πτυχίο M.S. στην Ψυχολογία Οργανισμών από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Ιλινόι.

Περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές για έναν ισορροπημένο τρόπο ηγεσίας μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.fearyourstrengths.com.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο