Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο με πολλαπλές υπερπτήσεις, παραβιάσεις και με μόλις μία εμπλοκή

Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο με πολλαπλές υπερπτήσεις, παραβιάσεις και με μόλις μία εμπλοκή

Δεν πτοούνται από τίποτα οι Τούρκοι, ούτε αν ετοιμάζουν εισοβολή στις Κουρδικές περιοχές στη Συρία και συνεχίζουν το χαβά τους στο Αιγαίο με πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά και νησίδες, Βέβαια η τουρκική πολεμική αεροπορία ΤΗΚ αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα μετά τους διωγμούς Ερντογάν και αν τα τουρκικά F-16 έχουν στελεχωθεί από Πακιστανούς πιλότους τότε Άγκυρα

Δεν πτοούνται από τίποτα οι Τούρκοι, ούτε αν ετοιμάζουν εισοβολή στις Κουρδικές περιοχές στη Συρία και συνεχίζουν το χαβά τους στο Αιγαίο με πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά και νησίδες, Βέβαια η τουρκική πολεμική αεροπορία ΤΗΚ αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα μετά τους διωγμούς Ερντογάν και αν τα τουρκικά F-16 έχουν στελεχωθεί από Πακιστανούς πιλότους τότε Άγκυρα και Καράτσι έχουν ένα ακόμη πρόβλημα απέναντι στις ΗΠΑ, ενώ και η Αθήνα φαίνεται να έχει και αυτή πρόβλημα με το αδελφό κράτος της Τουρκίας – Πακιστάν και αρνείται να το παραδεχτεί.

Επισημαίνεται ότι τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι, τις νησίδες Ανθρωποφάγοι, το Μακρονήσι, την Παναγιά (Οινουσσών) και τις Οινούσσες στέλνοντας για μία ακόμη φορά μύνημα για  τη συνδιαχείρηση του Αιγαίου, ενώ ολοκλήρωσαν τη μέρα με 56 παραβιάσεις από οκτώ συνολικά αεροσκάφη, όλα μαχητικά F-16 και F-4.

Την αναχαίτηση ανέλαβαν Mirage 2000-5 της 331Μ και F-16 Blk 52+ της 341Μ και F-16 Blk 52+ adv της 335Μ.

Επισημαίνεται ότι η κίνηση αυτή γίνεται μετά την επίσκεψη Πομπέο και ενόψει της τουρκικής επιχείρηση στη Συρία.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ:

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 07η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 4 (3x2F16 και 1x2F4)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : –

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 8

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 6

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 5

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 56

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 1

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο

1. Επτά εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν, 2 τούρκικα F-16 άνωθεν ν. Αγαθονησίου στα 22.000 πόδια, 14:39 άνωθεν ν. Ανθρωποφάγων και ν. Μακρονησίου στα 22.000 πόδια, 14:40, 2 τούρκικα F-4 άνωθεν ν. Ανθρωποφάγων και ν. Μακρονησίου στα 20.000 πόδια και 16:24 2 τούρκικα F-16 άνωθεν ν. Παναγιάς και ν. Οινουσσών στα 28.000 πόδια.

2. Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

 

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο