Μέχρι το τέλος του χρόνου θα ενταχθεί στο Βασιλικό Ναυτικό του ΗΒ το αεροπλανοφόρο “Prince of Wales”

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα ενταχθεί στο Βασιλικό Ναυτικό του ΗΒ το αεροπλανοφόρο “Prince of Wales”

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσε ότι το αεροπλανοφόρο HMS Prince of Wales θα εισέλθει στην υπηρεσία Royal Navy. Είναι το δεύτερο μετά το Queen Elizabeth που κατασκευάστηκε για το Βασιλικό Ναυτικό, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία το 2020. Η είδηση επιβεβαιώθηκε στη Βουλή από ερώτηση του Kevan Jones, βουλευτής του Βόρειου Ντάρχαμ. Ο

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσε ότι το αεροπλανοφόρο HMS Prince of Wales θα εισέλθει στην υπηρεσία Royal Navy.

Είναι το δεύτερο μετά το Queen Elizabeth που κατασκευάστηκε για το Βασιλικό Ναυτικό, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία το 2020.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε στη Βουλή από ερώτηση του Kevan Jones, βουλευτής του Βόρειου Ντάρχαμ.

Ο Stuart Andrew, τότε κοινοβουλευτικός Υφυπουργός Άμυνας, απάντησε:

“Ναί. Το HMS Prince of Wales είναι δομικά ολοκληρωμένο και με τα τρέχοντα σχέδια θα ξεκινήσει τις δοκιμές της ανατολικής θάλασσας στα τέλη του 2019. Η πρώτη είσοδος στο Πόρτσμουθ θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια των δοκιμών της θάλασσας και η θέση του στο Βασιλικό Ναυτικό θα ακολουθήσει την ολοκλήρωσή τους. Και οι δύο αυτές ημερομηνίες δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. ”

Το 2010, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι Prince of Wales θα πωληθεί ή θα παγιωθεί λόγω περικοπών του προϋπολογισμού. Ωστόσο, το 2014 κατά τη διάρκεια της διάσκεψης κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι ο αερομεταφορέας θα τεθεί σε ενεργό υπηρεσία.

Αυτή η δέσμευση επιβεβαιώθηκε αργότερα στην επισκόπηση στρατηγικής άμυνας και ασφάλειας της κυβέρνησης το 2015 το Νοέμβριο του 2015 και επαναλαμβάνεται συχνά όταν φανερώνονται φήμες ότι το σκάφος μπορεί να πωληθεί.

Το Prince of Wales δεν είναι εξοπλισμένο με καλώδια καταπακτών και σύρματα και είναι σχεδιασμένος να λειτουργεί με αεροσκάφη V / STOL. το πλοίο σχεδιάζεται επί του παρόντος να μεταφέρει μέχρι 40 F-35B Lightning II και ελικόπτερα Merlin για αερομεταφερόμενη έγκαιρη προειδοποίηση και ανθυποβρυχιακό πόλεμο, αν και σε συνθήκες υπερτάσεων η τάξη είναι ικανή να υποστηρίζει 70 + F-35B. Ο σχεδιασμός δίνει έμφαση στην ευελιξία, με διαμονή για 250 Royal Marines και την ικανότητα να τους υποστηρίξει με ελικόπτερα επίθεσης και στρατεύματα που μεταφέρουν μέχρι το μέγεθος Chinook.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο